Fen Lisesi Öğrencileri Bulgaristan Gezisinden Döndü - Son Dakika
Yerel

Fen Lisesi Öğrencileri Bulgaristan Gezisinden Döndü

Fen Lisesi Öğrencileri Bulgaristan Gezisinden Döndü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Namık Karamancı Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran tarafından hazırlanıp, Ulusal Ajans tarafından desteklenen "Sağlıklı ve Aktif Gençlik-Avrupanın Geleceği" isimli proje çerçevesinde Bulgaristan’ın Svishtov şehrine giden proje heyeti, ilçeye döndü.

06.05.2014 11:56

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Namık Karamancı Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran tarafından hazırlanıp, Ulusal Ajans tarafından desteklenen "Sağlıklı ve Aktif Gençlik-Avrupanın Geleceği" isimli proje çerçevesinde Bulgaristan'ın Svishtov şehrine giden proje heyeti, ilçeye döndü.

Okul Müdür Yardımcısı Nevzat Akbel, İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran, Beden Eğitimi öğretmeni Muhammet Bozkurt, Fizik öğretmeni Halil Ağan ile öğrenciler Sude Vural, Bedia Çelik, Münevver Melike Çetin, Emine Çil ve İsmail Andaç'tan oluşan Comenius ekibi Manavgat'a döndü. Proje koordinatörü Mehmet Yaran, Tuna nehri kıyısında yer alan Bulgaristanın Svistov şehrinin, uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde kalmış olduğunu, 1787-91 Osmanlı- Avusturya Savaşı'nı sonlandıran Ziştovi Antlaşması'nın imzalanmasına da sahne olduğunu ve Türk izleri taşıyan bu şehri gezmekten mutlu olduklarını belirtti.

Proje ekibi Letonya, Portekiz, Romanya'dan gelen diğer ülke öğrenci ve öğretmenlerle ortak etkinliklerde ve fikir alışverişlnde de bulunduğu belirtildi. Bulgaristan yerel TV ve gazetelerinin de ilgi gösterdiği projede, Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibinin Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etme fırsatı bulduğu ifade edilirken, projenin bir sonraki toplantısının Ekim ayında Portekiz'de gerçekleştirileceği belirtildi. . - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fen Lisesi Öğrencileri Bulgaristan Gezisinden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement