Fethiye'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Fethiye'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Fethiye\'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunulurken, CHP miting gibi bir tören düzenledi.

29.10.2012 16:31  Güncelleme: 16:36

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunulurken, Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı miting gibi bir tören düzenledi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde toplanan bine yakın partili, Beşkaza Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu, Kadın Kolları Başkanı Neşe Çağlar, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, CHP'ye yakınlığı ile bilinen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bine yakın partili katıldı.

Kültür Merkezi önünde toplanan partililer, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye slogan attı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın

okunmasının ardından konuşan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şube Başkanı Tuğrul Yılmaz

"Anıta çelenk koydurmayarak bizleri Atatürk'ten uzaklaştırmaya çalışan anlayışı lanetliyoruz, kınıyoruz ve kesinlikle bu anlayışı kabul etmiyoruz. Bu ülke Atatürk devrimleri ile Atatürk İlkeleri ile Cumhuriyetin İlkeleri ile sonsuza kadar devam edecektir. Yeter ki biz bilinçli, aklı başında bir şekilde yaptığının ve yapacağının, nereden başlayıp nerede biteceğini ve bu ülkeye nasıl hizmet edeceği konusunda herkesin aynı kararlılık içinde olması kesinlikle bir görevdir. Biz bu görevi sonsuza kadar sürdürme azminde ve kararlılığındayız" dedi.

TALİMAT İLE ÇELENK KOYMAM

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Emrah Doğu ise konuşmasında, Cumhuriyetimizin 89. yılında çağdaşlaşma adına bu iktidarın bu ülkeyi bugün getirmiş olduğu konumun açık ve net bir şekilde ortada olduğunu söyledi. Bu iktidarın bugün Ankara Ulus Meydanında Atatürk'ü anmak için, Cumhuriyeti anmak için, yürüyüş yapmak isteyen insanların üzerine gaz bombası atan ve su sıkan bir iktidar olduğunu anlatan Doğu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben bunu kabul etmiyorum ve içime sindiremiyorum. Cesur olmak zorundayız, korkmamak zorundayız. Biz bu çelengi buraya koyarız. Çünkü bu Cumhuriyet talimat ile kurulmadı ve ben talimat ile çelenk koymam. Yüreğimle koyarım, kalbimle koyarım. Çünkü benim Çanakkale'de yatanlara, Edirne'de yatanlara, Afyon'da yatanlara nefes alıp verme borcum var. Bu ülkenin cesur bürokratlara da ihtiyacı var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Fethiye Kaymakamlığının düzenlemiş olduğu bir Cumhuriyet yürüyüşü var. Bu yürüyüşe hepimiz katılacağız. Cumhuriyet yürüyüşünü düzenleyen bu cesur kaymakamı kutluyorum." - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement