Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Matematik'te Birinci - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Matematik'te Birinci

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Matematik\'te Birinci
 Güncelleme: 

Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencileri, matematik yarışmasında hazırladıkları proje ile bölge birincisi oldu.

Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen matematik yarışmasında hazırladıkları proje ile bölge birincisi oldu.

Malatya'da yapılan Bölge Matematik Proje Yarışması'na Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Mardin, Bingöl, Tunceli ve Elazığ'dan toplam 25 proje katıldı. Öğrenciler, 'Simetrik ve geçişken bağıntı sayısını saymak' isimli proje ile 8 il'in katıldığı bölge şampiyonasında birinci oldular.

Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencileri Muhammet Mustafa arıcı ve Abdulselam Akın almış oldukları başarıdan dolayı mutlu olduklarını söylediler. Öğrencilerin hedefinde ise, bu defa matematik olimpiyatlarında birincilik olmak bulunuyor. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Advertisement