Flaşlar Tarihi Köprü İçin Patladı - Son Dakika
Yerel

Flaşlar Tarihi Köprü İçin Patladı

Flaşlar Tarihi Köprü İçin Patladı

Justinyanus Köprüsü’nde "Görsel Kültür ve Fotoğraf" dersinin sonuncusunu gerçekleştirerek güz dönemini noktalayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi öğrencileri, ödüllü fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım ile tarihi köprüyü farklı kompozisyonlarda ve değişik açılarda kadraja alma imkanı buldular.

19.12.2016 17:31

Justinyanus Köprüsü'nde "Görsel Kültür ve Fotoğraf" dersinin sonuncusunu gerçekleştirerek güz dönemini noktalayan Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi öğrencileri, ödüllü fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım ile tarihi köprüyü farklı kompozisyonlarda ve değişik açılarda kadraja alma imkanı buldular.

Tüm Dünya'da herkes tarafından kabul görmüş eserleri dönem boyunca analiz ederek öğrencilerde fotoğrafı yalnızca bir görüntü kaydetme biçimi olarak değil, farklı sanat akımlarından beslenen kuramsal bir disiplin olarak algılamasını sağlayan Görsel Kültür dersi, katılımcılarına sanat dolu bir dönem daha sundu. Altı haftalık dönem boyunca "fotoğraf üretme projeleri" gibi çalışmalarla bilgilerini arttıran öğrenciler, fotoğrafları farklı açılardan yorumlama becerilerini de geliştirdi.

2010 yılında New York'ta Genç Fotoğrafçılar Ödülü'nü kazanan ve Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde fotoğraf koleksiyonu sergilenen fotoğraf sanatçısı Nevzat Yıldırım, teorik yaklaşımlarla Akademi'de işlenen dersleri tarihi köprüde öğrencilerle birlikte pratiğe döktü. Öğrencilerin fotoğraf makineleri ile uygulamalı olarak pozladıkları Justinyanus Köprüsü, tüm ihtişamıyla bir kez daha gözler önüne serildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Flaşlar Tarihi Köprü İçin Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement