Isparta'da Fransız Mizah Dergisi Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Fransız Mizah Dergisi Protesto Edildi

Isparta'da Gül Platformu üyeleri, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan ve Hz. Muhammed'i tasvir eden karikatürlere tepki gösterdi.

23.01.2015 15:36  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da Gül Platformu üyeleri, Charlie Hebdo dergisinde yayımlanan Hz. Muhammed karikatürleri protesto etti.

Cuma namazı sonrası Belediye İşhanı önünde toplanan Gül Platformu üyesi grup, üzerinde "Anam babam sana feda olsun ya Resullah" yazılı pankart açtı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından grup adına basın açıklamasını okuyan Osman Akdemir, insanoğlunun yaşama hakkından sonraki en önemli hakkının hürriyet olduğunu söyledi.

Hürriyet hakkının istenildiği gibi inanma ve düşünme şeklinde gerçekleşebileceğini ifade eden Akdemir, İslam dininin bütün insanların yaşama hakkını emniyet altına aldığı gibi fikirlerin, düşüncelerin de koruma altına alınmasını emrettiğini vurguladı.

Düşünce hürriyetinin kıymetini bilen tüm Müslümanların kutsal değerlerine, hatta Hz. Muhammed'e yönelik yazılı ve görsel tahrikin karikatürize edilmesinin asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen Akdemir, şöyle konuştu:

"Evrensel bir din olan İslam dinine gönül verenleri tahrik ederek onların aşağılanması ve terörist gibi gösterilmesi de bir terördür, insanlık suçudur. Son günlerde yapılan saldırılar açıkça İslam'a, Peygamberimize ve Müslümanlara hakarettir. Peygamberimiz bizim her şeyimizdir. O'na dil uzatanları şiddetle kınıyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta'da Fransız Mizah Dergisi Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement