Garanti Bankası'nın 78'ncisini düzenlediği 'Garanti Anadolu Sohbetleri' toplantısında, EXPO 2016 fuarının Antalya'ya getireceği değer tartışıldı.
Garanti Bankası'nın 2002 yılından bu yana düzenlediği 'Garanti Anadolu Sohbetleri' toplantısı, "Antalya'ya Yeni Bir Fırsat: EXPO 2016 - Çiçek ve Çocuk Kenti Antalya" başlığı ile Dedeman Oteli'nde yapıldı.
Toplantıya Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İİBF Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Asaf Savaş Akat katıldı.
EXPO 2016'nın da tartışıldığı toplantıda Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Doeke Faber ve International Destination Strategies Yönetici Ortağı Hans Van Driem, EXPO hakkındaki deneyim ve değerlendirmelerini paylaştı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Antalya'nın EXPO 2016'ya ev sahipliği yapacak olmasından son derece heyecanlandığını ve gururlandığını söyledi.
Bu dev organizasyonun Antalya'nın tüm dünyaya farklı bir açıdan tanıtılmasını sağlayacağını ifade eden Karadere, "160 yıllık EXPO tarihinde, Türkiye'nin ilk kez yer alacağı böylesine büyük bir organizasyon, yalnız Antalya'nın değil, hepimizin projesi olmalıdır. Projenin başarılı olması için kolları sıvamalı, topyekun bir seferberlik ortamı yaratmalıyız. Biz de bugün, Garanti Bankası olarak, Antalya'nın EXPO 2016'ya yönelik yapacağı çalışmaları desteklemek amacıyla buradayız. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim
ki, Antalyalıları geçmişte hiç bu kadar heyecanlı, inançlı ve ortak bir hedef etrafında kenetlenmiş görmemiştik" şeklinde konuştu.
EXPO'ların gerçekleştirildiği şehirlerin ekonomik ve sosyal yaşamına kattığı ivmenin yanı sıra kentin kimliğine de itibar kazandırdığını kaydeden Karadare, EXPO'ların aynı zamanda şehirlere sürdürülebilir gelişme kapısı araladığını söyledi.
8 milyon ziyaretçi, 10 ülkenin katılımını beklediklerini söyleyen Orta Anadolu süs Bitkileri ve Mamülleri ve İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise Expo'nun
tarihçesine değinerek "Expo 15-20 yıldır konuşulan bir konu, ama 4 yılda çok fazla konuşuldu. Tayland, Fransa, Kore ve Hollanda'da EXPO'lar yapılıyor. EXPO'nun alınmasındaki en büyük etken marka olan Antalya" dedi.
Botanik fuarların şehirlere kattığı değeri anlatan
Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Doeke Faber EXPO'ların konuk olduğu şehirlerde çekici kılan faktörlerine değindi. Türkiye'nin bahçe bitkileri sektörünün hızla büyümekte, saygın ve global ölçekte itibar kazandığını söyleyen Faber EXPO 2016'nın Antalya için unutulmaz bir deneyim olacağını kaydetti.
Dünya Botanik EXPO'sunun yönetiminde aktif görev alan Hans Van Driem ise, geçmişte ve halen yürüttüğü projeler ışığında, EXPO 2016'nın Antalya'nın geleceğini nasıl şekillendirebileceği konusundaki öngörülerini paylaştı.
Toplantı, katılımcıların soru cevaplarıyla devam etti. - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Garanti Anadolu Sohbetleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?