Gaün'de, "İnovasyon Cafe" Buluşmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Gaün'de, "İnovasyon Cafe" Buluşmaları Başladı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisince (TargeT TTO) başlatılan "İnovasyON Cafe" buluşmaları başladı.

14.04.2014 13:08

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisince (TargeT TTO) başlatılan "İnovasyON Cafe" buluşmaları başladı.

GAÜN'den yapılan açıklamada,  buluşmaların ilki "21. Yüzyılda Girişimci Olmak" temasıyla TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner'in katılımıyla düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, etkinliği 15 günde bir yapacaklarını belirtti.

Dereli, Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik konularında farkındalık oluşturma faaliyetlerinin yanında, salon toplantılarına ve konferanslara ek, laboratuvar, beyin fırtınası, fikir ve strateji oluşturma etkinliklerine de yoğunlaşmak istediklerini ifade etti.

Daha rahat ortamlarda, her seferinde farklı bir kafede, önceden belirlenen bir konuda, o konunun uzmanıyla öğrenci ve girişimcileri buluşturacaklarını bildiren Dereli, bu etkinlikleri GAÜN TV'den canlı yayınlamayı planladıklarını kaydetti.

TEB Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner ise girişimciliği, "uçurumdan atlayıp aşağı düşene kadar uçak yapmak" olarak tanımladı.

Bu tanımlamanın risk alma, hayatta kalma, hızlıca bir şey üretme, fırsat görebilme gibi pek çok tanımı içerisinde barındırdığını ifade eden Coşkuner, şunları kaydetti:

" Türkiye'de ortalama her yıl 128 bin işletme artıyor. Girişimciyiz, iş kuruyoruz ama büyüyemiyoruz. Eğer KOBİ'ler 'büyümeyeceğim' derse ve defans sağlarsa başkaları büyüyor ve onlar kapanıyor. Her yıl kurulan işletmelerin yüzde 20'si ilk yılında, yüzde 80'ni de beşinci yılın sonunda kapanıyor. Dolayısıyla bilimsel metotlar kullanmamız gerekiyor." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaün'de, 'İnovasyon Cafe' Buluşmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement