Gazeteci Yazar Zarakoğlu, Şemdinli'de Panele Katıldı - Son Dakika
Yerel

Gazeteci Yazar Zarakoğlu, Şemdinli'de Panele Katıldı

Gazeteci Yazar Zarakoğlu, Şemdinli\'de Panele Katıldı

Gazeteci Yazar Ragıp Zarakoğlu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen panelde, Kürtler'in Ortadoğu'da destan yazdığını söyledi.

18.07.2014 14:42  Güncelleme: 14:35

Gazeteci Yazar Ragıp Zarakoğlu, Şemdinli ilçesinde düzenlenen panelde, Kürtler'in Ortadoğu'da destan yazdığını söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şemdinli İlçe Örgütünce Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen panele katılan Zarakoğlu, cezaevinde tutuklu bulunduğu süre zarfında sürekli Kürtçe öğrenmeye çalıştığı için tahliye edildiği belirterek espiri yaptı.

Şemdinli'nin havasının farklı olduğunu ve buradaki insanların özgürlük ve direniş ruhuyla enerji aldığını ifade eden Zarakoğlu, şöyle konuştu:

"60 yıldır bir halkın nasıl uluslaştığını ve nasıl kendi kültürünü geliştirdiğine tanık oldum. Bugünleri de görmeyi Allah kısmet etti. Gerçek iman ve inanç insanın aynı zamanda kendi kimliğini unutmaması, ona sahip çıkmasıdır. Bu bir farzdır. Yani kendi kimliğine sahip çıkmayan bir insan nasıl mümin olabilir."

Suriye'de Kürt halkına yönelik IŞİD çetelerinin saldırılarına da değinen Zarakoğlu, Kobane'nin kuşatma altında olduğunu ifade etti.

Kürtlerin yalnız bırakılmaması gerektiğini dile getiren Zarakoğlu, "Sadece kendi kimliklerini değil, Ortadoğu'da var olan bütün halkların garantisi Kürtlerdir. Eğer Halep'te hala bir Ermeni mahallesi varsa, orayı Kürtler savunduğu için Kürt mahallesiyle komşu oldukları için vardır" dedi.

Yazdığı son kitap hakkında bilgiler veren Yazar Gülçiçek Günel Tekin ise kitabın tanıtımını yaptı.

Panel sonunda yazarlar okuyucular için, kitap imzaladı.

Paneli Şemdinli Belediye Başkanı Seferi Yılmaz, Eş Başkan Nahide Yıldız ve çok sayıda vatandaş dinledi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gazeteci Yazar Zarakoğlu, Şemdinli'de Panele Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement