Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, şehrin geleceği için tarih ve kültür alanında proje çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Okan Üniversitesi Mimarlık ve Kentsel Tasarım Fakültesi Bölümü öğrencileri Güzelbey'i ziyaret etti.
Güzelbey, ziyarette, 50 kişilik öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan gruba kentin kültür, turizm ve mimarisini anlattı.
Genç mimar adaylarına özellikle Gaziantep'in eski mimarisi hakkında bilgi veren Güzelbey, kentin tez konusu olmasının tesadüf olmadığını, eski yapıların restorasyonunda çok büyük emekler verildiğini belirtti.
Tarih ve kültür alanındaki çalışma serüvenine 2004 yılında başladıklarını, 9 yıllık süre içerisinde kente birçok tarihi eser kazandırdıklarını dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:
"Şehrin geleceği için tarih ve kültür alanındaki proje çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarda değerli hocamız Prof. Dr. Metin Sözen'in direksiyona geçmesinin önemi büyük. Tarihi mekanların restorasyonuna başladığımız zamanlar bu mekanların içi suç örgütleri ile doluydu. Bu serüvende şehrimize nasıl bir kimlik kazandırabiliriz mantığıyla yola çıktık. Projeleri hayata geçirirken zaman zaman ümitsizliğe kapılıyorduk. Ama bu zamanlarda değerli hocamız Prof. Dr. Metin Sözen hep yanımızdaydı. Sağlam bir ekip kurarak bu restorasyon çalışmalarına başladık."
Okan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Batırbaygil ise, tarih ve kültür zenginliği olan Gaziantep'te bulunmalarından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.
Ziyaretin sonunda Prof. Dr. Batırbaygil, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan adına Başkan Güzelbey'e plaket takdim etti.
Muhabir: Yusuf Atlıhan
Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Gaziantep Belediyesi'nden Kültürel Çalışmalar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?