Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından hazırlanan "Mesleki Eğitim İçin Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi" kapsamında, "Gaziantep Mesleki Eğitim Çalıştayı" gerçekleştirildi.
Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, GSO'daki çalıştayın açılışında, Türkiye'nin okul sanayi işbirliği için yoğun çaba göstermesine karşın halen dünyada istenilen noktada olmadığını söyledi.
Bu alanda başarılı olmak için okul ile sanayinin iç içe götürülmesi gerektiğini vurgulayan Çakıroğlu, "Bu konuda sanayici bize bir adım gelirse biz üç adım geliriz. Bunu kendimize hedef edindik. Bu tür çalıştayların hatalarımızı düzeltmede, eksiklerimizi gidermede yardımcı olmasını diliyorum" dedi.
Gaziantep'in önemli bir sanayi kenti olduğunu ifade eden Çakıroğlu, sürdürülebilirliğin sanayi ve eğitimin bütünleştirilmesiyle sağlanabileceğini kaydetti.
Mesleki eğitimin mutlaka akademik disiplinle sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Çakıroğlu, "Eğitimli insanlarla yolumuza devam etmezsek dünya ekonomisinde geride kalabiliriz. İleriye dönük hangi alanlarda kalifiye elemana ihtiyaç varsa buna göre okullarımızı dizayn etmeliyiz" diye konuştu.
GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal da mesleki eğitim veren okulların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.
Bazı sektörlerde ara elemanın çok zor yetiştiğine dikkati çeken Akınal, şöyle konuştu:
"Meslek okulları ve özel sektör arasındaki işbirliği ve ilişkilerin güçlendirilerek sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman sıkıntısı çözülebilir. Bu noktada odamız tarafından yürütülen, 'Mesleki Eğitim için Oda, Okul ve Özel Sektör İşbirliği Projesi' çok büyük önem kazanıyor. Projeyle; öğrenci, öğretmen ve özel sektör boyutu ile mesleki eğitimin öneminin vurgulanarak mesleki eğitime ilginin artırılmasını hedefliyoruz."
Kalifiye eleman sıkıntısına çözüm üretilmesi açısından çalıştayın yararlı olacağını dile getiren Akınal, "2023 hedeflerimize daha hızlı yürümemizi sağlayacak bu proje önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarda bizlere yol gösterici olacak" dedi.
Organize Sanayi Bölgesi'ne meslek lisesi yaptırdıklarını hatırlatan Akınal, bu şekildeki okulların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Kafadar ise mesleki eğitime olan ilgiyi ve kaliteyi artırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından, GSO Proje Planlama ve Eğitim Dairesi Müdürü İbrahim Çalı moderatörlüğünde, Gaziantep'teki mesleki eğitimin durumu, zayıf yönleri tespit edilerek sorunlara yönelik çözüm önerileri konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Son Dakika › Yerel › Gaziantep Mesleki Eğitim Çalıştayı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?