Gaziantep'te Kış - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Kış

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin tuzlama, yol ve kaldırım temizleme çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

25.01.2012 15:00

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin tuzlama, yol ve kaldırım temizleme çalışmalarını sürdürdükleri bildirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri, dün geceden bu yana aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezinde tuzlama, yol ve kaldırım temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdükleri belirtildi.

Ekipler, başta şehrin ana arterlerinde yapılan temizleme çalışmaları ve şehir içi trafiğinin sorunsuz bir şekilde akışını sürdürmesi için de buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Çalışmalar, yaya ve araç trafiğinde önemli bir rahatlama sağladı.

Açıklamada, 10 adet tuz robotu ve tuzlama ekibi, 700 ton tuz, 13 greyder, 20 kamyon, 25 büyük ve küçük ölçekli kepçe, 30 kürekli ekip, 4 adet kurtarıcı ve çekici, 25 saha formeni ve 25 makine ikmal personeli ile 24 saat esas olmak üzere toplam 72 araç ve 152 personel ile çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerinin 24 saat hazır bir şekilde nöbet başında olduklarının belirtildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açan Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, ayrıca buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor. 72 araç ve 152 personel ile yaptığımız karla mücadele çalışmalarında önceliği ana arterlerin temizlenmesine veriyoruz. Kar yağışının etkili olduğu saatlerde vatandaşlarımızın araçlarıyla trafiğe çıkarken mutlaka zincir takmalarını rica ediyoruz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement