Gaziantep'ten Mısır'daki Katliama Tepki - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'ten Mısır'daki Katliama Tepki

Gaziantep\'ten Mısır\'daki Katliama Tepki

Mısır'da, darbenin ardından yaşanan katliam karşısında Gaziantep'te bulunan 25 sivil toplum kuruluşu Mısır'da yaşananlara tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.

15.08.2013 14:19

Mısır'da, darbenin ardından yaşanan katliam karşısında Gaziantep'te bulunan 25 sivil toplum kuruluşu Mısır'da yaşananlara tepki göstermek amacıyla bir araya geldi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Mazlum-Der önderliğinde düzenlenen eyleme 25 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Kırkayak Parkı'nda toplan yüzlerce vatandaş, sloganlar ve pankartlar eşliğinde Balıklı Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Darbe ve dün yaşanan katliama karşı sloganlar atan yüzlerce kişilik grup, halkın oyuyla Cumhurbaşkanlığına getirilen Muhammed Mursi'ye destek verdi. Ellerinde pankartlarla Balıklı Parkı'na yürüyen grup, sık sık tekbir getirerek sloganlar attı.

Balıklı Parkı'nda basın açıklamasını gönüllü kuruluşlar adına Mehmet Emin Arslan yaptı. Arslan, okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlık tarihi ve İslam dünyası dün çok acı bir güne şahitlik etmiştir. Mısır'da, 46 gündür insanların oylarıyla Cumhurbaşkanı seçtikleri liderleri Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması için Ramazan boyunca, iftar ve sahurlarla sivil direnişte bulunan, Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı gösteri yapanlara karşı güvenlik kuvvetleri ve baltacılar eşliğinde müdahale ederek, yüzlerce Müslümanı öldüren, binlercesini de yaralayarak katliam gerçekleştiren çağdaş firavun sisi ve yandaşlarını protesto etmek için burada toplanmış bulunuyoruz. Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve bugün Mısır halkına karşı katliam yapan darbecileri şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Bizler, 'Mısır'da yaşananlar bizi ilgilendirmez' demiyor ve Müslümanların dikkatini bu katliama çekmek istiyoruz. Mısır'da sadece özgürlük isteyenlerin üzerine ateş açılmıştır. Açılan bu ateşle ölen sadece Mısır Halkı değil, insanlık da ölmüştür. Mısır'daki katliamdan en az Sisi kadar ABD ve AB yönetimleri de sorumludur. Bu darbeye bir türlü darbe demeyerek, Mısır ordusunu ve Sisi'yi böyle bir darbe için cesaretlendirenler de en az onun kadar suçludur. Ey Müslümanlar, Susarak katliama ortak olmayın, Mısır katliamına karşı sessiz kalanlar dilsiz şeytandır."

MAZLUM-DER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise "Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam giderek artarken, insan hakları savunucusu olduğunu söyleyen batılı ülkeler katliamı seyretmektedir. Batılı devletler, işlerine geldiği gibi hareket ederek kendi menfaatlerine yakın duranlara zarar geldiğinde 'insan hakları' diye dünyayı ayağa kaldıran sözde insan hakları savunucuları, Mısır'da insanlığın katledilmesine sessiz kalmaktadırlar. Darbe karşıtı Mısır halkı, savundukları davanın son derece şuurundadırlar. Onlar, silahların gölgesi altında çocukları ve eşleriyle çağımızda yeni destanlar yazıyor. Meydandakiler, direnişin Firavun ve askerlerine karşı Musa Peygamber ve dostlarının duruşu olduğunu, bu duruşlarını da asla bozmayacaklarını söylüyor. Tüm duygumuzla hissettik ki Mısır'da eli silahlı katillere karşı göğsünü siper eden Müslüman halk kazanmıştır. Cumhuriyet Karargahı, Adeviyye Meydanı ve Nahda'daki katliamlar, Müslüman Mısır halkının direnişini kıramayacak, zafer mutlaka inananların olacaktır. Buradan, Tel Aviv merkezli dünya medyasına sesleniyoruz; adetiniz olduğu gibi dün Bosna'da, Çeçenistan'da, Arakan'da, Miyanmar'da, Doğu Türkistan'da, Filistin'de, Irak'ta, şimdi de Suriye ve Mısır'daki bu katliamları hep görmezden geldiniz. İngiliz kraliyet ailesi için aynı gün 200 dakika canlı yayın yapan malum medya, geçtiğimiz günlerde 200 kişinin katledildiği Adeviyye Meydanı'na 20 dakika zaman ayırdı. Bu ve birçok olay gösteriyor ki Mısır'da yaşanan olaylar, doğudan batıya dünyayı kana bulayan siyonist ve emperyalist çevrelerle onların yerli işbirlikçileri tarafından yapılmakta ve dünya da buna seyirci kalmaktadır. Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak, Mısır'da halkın iradesine ve sivil yönetime yönelik darbeyi, darbecileri ve katliamları lanetliyoruz. Mısır halkını, iradesine sahip çıkmaya, 'Zulme rıza zulümdür' inancı ile Müslüman ülkeleri zulme dur diyerek insiyatif almaya, Demokrat geçinen ve demokrasiyi önceleyen ülkeleri de Mısır'ın sivil yönetimine destek vermeye ve katliamlara dur demeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından, Mısır'da yaşanan katliamın son bulması için dua edildi. Duanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep'ten Mısır'daki Katliama Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement