Gaziler Günü Kütahya'da Törenlerle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü Kütahya'da Törenlerle Kutlandı

Gaziler Günü Kütahya\'da Törenlerle Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Kütahya'da düzenlenen törenle kutlandı.

19.09.2013 14:33

19 Eylül Gaziler Günü Kütahya'da düzenlenen törenle kutlandı. Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, törende yaptığı konuşmasında, "Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gaziye olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi ünvanının verildiği 19 Eylül "Gaziler Günü" anma programı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça ve Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şaban Başoğul'un Atatürk anıtına çelenk sunma programı ile başladı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat'ın şiir okumasından sonra Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul Gaziler Günü nedeniyle bir konuşma yaptı. Tüm gazilerin gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Başoğul, "Bayrağımızın gerçek rengini şehit kanlarından aldığı ülkemizde, gazilerimizin sadece 19 Eylül tarihinde değil, yılın 365 günü anılmasını istiyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayram'ında yaşanan o güzel heyecan her gün devam etmeli, özel günler de değil gazilerimiz her zaman anılarak yalnız olmadığımız hissettirilmelidir. Sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehit ve gazi Türk toplumunun ortak değerleridir. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman her yerde hatırlanmalıdır. Şehit ve gaziye olan ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Kütahya Muharip Gaziler Derneği adına ebedi komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimiz saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim" diye konuştu.

Törene protokol mensuplarının yanı sıra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat ve üyeleri, daire müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü Kütahya'da Törenlerle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement