Geçici ve Taşeron İşçilerin Kadro Beklentisi - Son Dakika
Yerel

Geçici ve Taşeron İşçilerin Kadro Beklentisi

Tokat Türk-İş İl Temsilcisi Mehmet Elvan Yılmaz, geçici ve taşeron işçinin kamuda kanayan bir yara olduğunu ileri sürerek, “Bir an önce bunlarında kadrosu verilerek üretim ve istihdamları devam etmelidir” dedi.

12.02.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat Türk-İş İl Temsilcisi Mehmet Elvan Yılmaz, geçici ve taşeron işçinin kamuda kanayan bir yara olduğunu ileri sürerek, "Bir an önce bunlarında kadrosu verilerek üretim ve istihdamları devam etmelidir" dedi.

Belediye-İş Sendikası Tokat Şubesi'nde, Türk-İş'e bağlı sendikalar tarafından Başkanlar Kurulu Toplantısı değerlendirmesi yapıldı. Tokat Türk-İş İl Temsilcisi Mehmet Elvan Yılmaz, işçilerin en kutsal kazanılmış haklarından olan kıdem tazminatının bugün yine ve yeniden tartışma konusu yapılmak istenmekte olduğunu söyledi. Kıdem tazminatı, işçilerin ve sendikaların en duyarlı olduğu hakların başında gelmekte olduğunu ifade eden Yılmaz, "Kıdem tazminatı Türk İş Hukukuna 1936 tarihli 3008 sayılı İş Kanunu ile girmiştir. Bu hakkın aşındırılması değil, korunması ve geliştirilmesi temel yaklaşım olmalıdır. İşçilerin bilinen tüm tepkisine rağmen, kıdem tazminatında gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak düzenlemeleri işçiler kabul etmeyecektir" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERİNE DE KADRO VERİLMESİ LAZIM"

2007 yılında kamuda çalışan yaklaşık 220 bin geçici işçinin kadro aldığını hatırlatan Yılmaz, kamuda kadro alamayan çok az sayıda geçici işçi kalmış olduğunu belirterek, "Bir an önce bunlarında kadrosu verilerek üretim ve istihdamları devam etmelidir. Biz bu kadrolardan dolayı hükümete teşekkür ettik. Ama kalan 27 bin geçicisi işçi içinde kadro beklemektedir. Bunlar kamuda çalılan 20 yıllık işçiler. Diğer işçilere kadro verildiği dönemde madde gereği bu arkadaşlar 6 ay çalışıyorlar, 6 ay işsiz kalıyorlar. Şu anda bizim bölgemizde Şeker Fabrikası'nda geçici işçiler var. Eleman yetersizliğinden dolayı bazı işlerimiz aksıyor. Mesela bir makine fabrikasında yapmamız gereken işler Eskişehir ve Ankara makine fabrikalarına gönderilmektedir Biz buralarda da taşeron işçileri çalıştırıyoruz. Buralardaki taşeron işçilerine de kadro verilmesi lazım. Yani taşeron işçisi kamuda özellikle kanayan bir yaradır. Devletin bunu tedavi etmesi lazım. Yaklaşan seçimler öncesinde bu müjdeli haberi bizlere vereceklerini bekliyoruz" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLERDE SENDİKALI OLACAK"

Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman ise kamuda adeta köle düzeninde çalışan yaklaşık bir buçuk milyon işçinin biran önce kadroya kavuşturulmasının kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Başkanlar Kurulu çalışmaları sonucu kamuda çalışan taşeron işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikalara üye olacaklarını ifade eden Duman, "Sendikal rezaletin ortadan kaldırılarak işçilere baskı yapılmamasını istiyoruz. Bu arkadaşlarımızın seçimlerden önce biran önce kadroya kavuşturulmasını bekliyoruz. Tokat'ta da 5-10 bin civarında taşeron işçisi var. Bu arkadaşlar anayasal haklarını kullanamadılar. Taşeronda çalışan işçileri için Türk-iş üzerine düşeni yapacak, üye kayıtları yapacaktır. Kölelik düzenin ortadan kalkması için taşeron işçilere kadro verilmesi şarttır. Diğer çözümlerin tamamı by-passtır. Sadece hayatta kalmalarını sağlar, böyle devam ederse yoğun bakımdan kurtulacak gibi gözükmüyor bu arkadaşlarımız" diye konuştu.

YOL-İş 2 No'lu Şube Sekreteri Hacı Ahmet Seçkin ise hükümetin taşeron işçileri ile ilgili Yargıtay kararını uygulamadığını, yeni oluşturulan komisyon aracılığı ile bu anlamda olumlu cevap beklediklerini söyledi.

Toplantıya Türk-İş Tokat Temsilcisi ve Turhal Şeker-İş Şube Başkanı Mehmet Elvan Yılmaz'ın yanı sıra Belediye-İş Sendikası Başkanı İsmail Duman, YOL-İş 2 No'lu Şube Sekreteri Hacı Ahmet Seçkin, Tes-İş Sendikası Samsun Şube Mali Sekreteri Cengiz Polat, Tarım-İş Sendikası Tokat İl Temsilcisi Ahmet Uzun, Haber-İş Sendikası İl Temsilcisi Naci Bülbül, Maden-İş Sendikası Çeltek Şube Teşkilat Sekreteri Ersin Er, Koop-İş Sendikası Sivas İdari Sekreteri Ümit Gülender, Yol-İş Karayolları Tokat Halis Uçar, Yayla Tes-İş Hasan Hüseyin, TEİAŞ Mustafa Çeker, Ahmet Leblebici katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geçici ve Taşeron İşçilerin Kadro Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement