Gediz Anadolu Lisesi'nde "Kariyer Günleri" Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Gediz Anadolu Lisesi'nde "Kariyer Günleri" Söyleşisi

Gediz Anadolu Lisesi\'nde "Kariyer Günleri" Söyleşisi

Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Anadolu Lisesi'nde, "Akıllı Etüt" projesi kapsamında "Kariyer Günleri" söyleşi düzenlendi.

18.04.2013 12:53

Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Anadolu Lisesi'nde, "Akıllı Etüt" projesi kapsamında "Kariyer Günleri" söyleşi düzenlendi.

Etkinlik öncesi bir konuşma yapan Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Altınay, Benchmarking Çalışmaları "Akıllı Etüt" projesi kapsamında 11. ve 12. sınıf öğrencilerine meslekleri tanıtmak amacıyla "Kariyer Günleri" söyleşi programı düzenlediklerini söyledi. Gediz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliğine giderek düzenledikleri "Kariyer Günleri" söyleşi programında, Gediz Lisesi mezunlarından ve mesleğinde belli bir kariyer yapmış kişileri öğrencilerle buluşturduklarını belirten Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Altınay, bu kapsamda ilk olarak Gediz'in genç iş adamlarından ve aynı zamanda gazetecilik kimliği ile öne çıkmış Gediz Plastik Sanayi Genel Müdürü M. Fatih Bakırdemir'i okula davet ederek öğrencilerle bilgi alışverişi için buluşturduklarını bildirdi.

İlk Kariyer Günleri buluşmasında, sunucu Gediz Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Vedat Akan tarafından konuşmacı Fatih Bakırdemir'in kısa özgeçmişinin tanıtımı yapılarak programa başlandı. Öğrencilere Gediz Lisesi'nden geçen öğrenim hayatından kısa kesitler anlatan M. Fatih Bakırdemir, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olduğunu, öğrencilik hayatında farklı iş kollarında çalıştığını bu çalışmaların kendi hayatında büyük ve önemli tecrübeler kazanmasına vesile olduğunu söyledi.

M. Fatih Bakırdemir, öğrencilere iş hayatında girişimciliğin ve inovasyonun öneminden bahsederek, işletme okumaktan kendisinin memnun olduğunu, öğretmenlik mesleğinden daha fazla sevdiğini, kendisinin sınıf öğretmenliğini kazandığı halde gitmediğini, bir daha dünyaya gelse yine işletmecilik mesleğini seçeceğini, ancak bu meslekten hayatını kazanmak isteyenlerin kendilerini yetiştirmeleri, girişimci bir ruha sahip olmaları gerektiğini anlattı. Bakırdemir, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı.

Daha sonra konuşan Okul Müdürü Ramazan Altınay, "Amacımız Akıllı Etüt projesi kapsamında öğrencilerimizi çok yönlü bir şekilde YGS ve LYS sınavlarına hazırlamaktır. Başta bu projemizin Mimarı olan okulumuz Matematik Öğretmeni Filiz Bayın'a ve projeye destek olan tüm personelime, velilere ve projeye katılarak büyük gayret gösteren sevgili öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra da yine böyle Kariyer sahibi birçok yönetici ve iş adamlarıyla öğrencilerimizi buluşturmaya söyleşilere devam edilecektir" dedi.

Okul Müdürü Ramazan Altınay, M. Fatih Bakırdemir'e teşekkür ederek bir plaketi takdim etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz Anadolu Lisesi'nde 'Kariyer Günleri' Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement