Gediz'de Çiftçilere Fiğ ve Yonca Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Çiftçilere Fiğ ve Yonca Tohumu Dağıtıldı

Gediz\'de Çiftçilere Fiğ ve Yonca Tohumu Dağıtıldı

Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve ziraat mühendisleri, Kaba Yem Geliştirme Projesi kapsamında çiftçilere tohum dağıttı.

16.11.2013 11:13  Güncelleme: 11:14

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, çiftçilere fiğ ve yonca tohumu dağıtıldı.

Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve ziraat mühendislerince Kaba Yem Geliştirme Proje kapsamında seçilen çiftçilere Özel İdare Kaynaklı olarak bin 500 kg. Macar fiği ve 400 kg. yonca tohumu dağıtımı yapıldı.

Konu hakkında bilgi veren Gediz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Cihan Ulusoy, "Kaba Yem Geliştirme Projesinde ilçemizde hayvancılığın yoğun olduğu ancak kaba yem ekiminin yeterli olmadığı yerleşim yerleri göz önüne alınarak çiftçilerimiz seçilmiştir. Günümüzde kesif yem fiyatlarının yüksek olduğu hayvancılık maliyetlerinin yüksek olduğu bir dönemde kaba yem üretimi önem kazanmaktadır. Gerek et üretimi gerek süt üretimi maliyetleri yem fiyatlarının yüksekliği nedeniyle her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle kaba yem üretimine önem vermemiz gerekmektedir. İlçe müdürlüğümüz olarak çiftçilerimizi kaba yem üretimini yönlendirmek maksadıyla bu tarz projelere ağırlık vermekteyiz. Ayrıca kaba yem projesi kapsamında dağıtılan tohumlar sertifikalı tohum olduğu için sertifikalı tohum kullanımına özendirilmektedir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Çiftçilere Fiğ ve Yonca Tohumu Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement