Geleceğin Diplomatı Yüzmede Türkiye 2'incisi Oldu - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Diplomatı Yüzmede Türkiye 2'incisi Oldu

Geleceğin Diplomatı Yüzmede Türkiye 2\'incisi Oldu

Açık Su dalında olimpiyatlara katılan ilk Türk sporcu olmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mahir Göktuğ Davun, Türkiye Açık Su Şampiyonası’nda Türkiye 2’incisi oldu.

12.01.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açık Su dalında olimpiyatlara katılan ilk Türk sporcu olmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Mahir Göktuğ Davun, Türkiye Açık Su Şampiyonası'nda Türkiye 2'incisi oldu.

12 yıldır kendini yüzme sporuna adayan, pek çok kez milli takım kampına davet edilen ve milli olarak da müsabakalara katılma şansı yakalayan İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mahir Göktuğ Davun, Çanakkale'de yapılan Açık Su Türkiye Şampiyonası'nda 2'nci oldu. Başarısını Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyes ile paylaşan Davun, hedefinin Türkiye adına Açık Su dalında olimpiyatlara katılan ilk sporcu olmak olduğunu söyledi. Öğrencilerinin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve sportif alandaki etkinlikleri ve başarılarını da desteklediklerini hatırlatan Rektör Erciyeş, "Öğrencimizin gelecek günlerde üniversitemiz adına katılacağı yarışlardan da başarılar ile döneceğine inanıyoruz" dedi.

AVRUPA LEN CUP'TA 4'ÜNCÜ

Türkiye 2.'inciliğinin ardından da milli takım kampına bir kez daha davet edilen Davun, ilk kez katıldığı büyükler kategorisindeki yarışta 2 saat 19 dakika suda kaldığını söyledi. Yüzmenin kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğunu dile getiren Davun, "Uzun yıllardır spor yapmanın getirdiği disiplin ile derslerimdeki başarımın da yükseldiğini görmek mutluluk verici. Hazırlık sınıfını atlayarak başladığım Uluslararası İlişkiler Bölümü eğitimimin ardından hedefim gelecekte ülkemi başarı ile temsil edecek bir diplomat olmak. Ancak ondan önce ülkemi Açık Su dalında olimpiyatlarda temsil eden ilk Türk sporcu olmak istiyorum" dedi. Geçmiş yıllarda Avrupa Len Cup müsabakalarında 4'cü olan Davun, gelecek günlerde Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında İzmir Üniversitesi adına yarışacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Diplomatı Yüzmede Türkiye 2'incisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement