Geleneksel Türk Sanatları Kursu Sergiye Dönüştü - Son Dakika
Yerel

Geleneksel Türk Sanatları Kursu Sergiye Dönüştü

Geleneksel Türk Sanatları Kursu Sergiye Dönüştü

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen 'Geleneksel Türk Sanatları' kurslarında eğitim gören öğrencilerin hazırladığı eserler sergilendi.8 aydır devam eden kurslarda yapılan 'Karakalem...

30.05.2013 13:40

Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen 'Geleneksel Türk Sanatları' kurslarında eğitim gören öğrencilerin hazırladığı eserler sergilendi.

8 aydır devam eden kurslarda yapılan 'Karakalem Çalışması' ile 'Ebru ve Hat Sanatı' eserleri Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, öğretmenle, öğrenciler ve velilerin katılımı ile Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 8 ay boyunca verilen eğitimlere katılan 59 öğrenci ve 3 öğretmenin hazırladığı 500'e yakın eser okula destek için satışa da çıkartılırken, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ta hat sanatıyla yapılan 'Tuğra' işlemesini 350 TL vererek satın aldı. Kaymakam Okur, Garnizon Komutanı Turan, Başkan Alıcık ve Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan açılan sergi hakkında okul Müdürü Veysel Gökce'den bilgiler aldı. Geleneksel Türk Sanatları'na gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Kaymakam Okur, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek bu geleneğin yaşatılması için elinden gelen desteği vereceğini ifade etti. Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise tablo satın almanın yanı sıra serginin açılmasında emeği geçen öğrencileri tebrik ederek ödül olarak kendilerine otobüs tahsis ederek gezi düzenlemelerine yardımcı olma sözü verdi.

Eğitimin yanı sıra kültürel, sosyal ve sportif alanlarda çalışmalar yaptıklarını belirten Okul Müdürü Veysel Gökce'de, çalışmalarına yardımcı olan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti. Talep ettikleri kurs için usta öğretici yönlendirerek çalışmaları başlattıklarını belirten Gökce; "Öğrenci ve öğretmenlerimizin talepleri ile Halk Eğitim Merkezimize Ebru ve Hat Sanatı ile Karakalem çalışmaları için işbirliği gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın meyvelerini bugünkü açtığımız sergi ile aldık. Öğrencilerimiz gerçekten çok güzel eserler ortaya sundu. Hepsini tek tek tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

YETENEKLİ ÖĞRENCİLER GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ'NE HAZIRLANIYOR

Kursa katılan 59 öğrenci tarafından hazırlanan 70 çerçeveli hat ve ebru sanatı eseri, 100'e yakın eşarp, şal ve fulara işlenen eserler, 100'e yakın hat sanatıyla yazılı Kuran-ı Kerim ayıracı, 100'e yakın Ebru kumaşı içerisine lavanta topları bulunan iğnelik ile karakalem resim çalışmaları ve hat sanatı ile işlenen süsleme su kabağı lambası protokol üyeleri ve vatandaşların beğenisine sunuldu.

Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen 160 saatlik 'Ebru Sanatı' kursuna 22 öğrenci, 640 saatlik 'Hat Sanatı' kursuna 25 öğrenci, 360 saatlik 'Karakalem Resim' kursuna da 12 öğrencinin katıldığı belirtilirken 3 öğretmenin de tüm kurslara katıldığı ifade edildi.

Öte yandan İmam Hatip Lisesi'nden yeteneği olan öğrencilerin Güzel Sanatlar Fakültesine hazırlanması için 360 saatlik 'Karakalem Resim' kursu açtıklarını belirten Okul Müdürü Gökce; "12 öğrencimizin katıldığı bu kurslara da çok önem veriyoruz. Gençlerimizin yeteneklerini ön planda tutarak onların en iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleneksel Türk Sanatları Kursu Sergiye Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement