Çanakkale'nin Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda artan telefon dolandırıcılığı ihbarları nedeniyle vatandaşı bilgilendirip, konuya ilişkin hazırlattığı broşürleri dağıttı.
Gelibolu İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam "Toplum Destekli Polisler tarafından suç ve suçlara karşı halkı bilinçlendirerek, bilinçli ve duyarlı bir toplum yapısı ile suçlara karşı daha etkin mücadele ederek suçların önlenmesi planlanarak bilgilendirici broşür dağıtımına tüm hızı ile devam etmektedir. Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan, proje kapsamında vatandaşların iş yerlerini ziyaret eden polis memurları vatandaşlara, hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken önlemler konusunda yazılı ve sözlü olarak bilgi veriyor" dedi.
Sağlam, son zamanlarda dolandırıcıların farklı senaryolarla kendilerini polis, savcı, hakim, MİT görevlisi veya asker olarak tanıtarak vatandaşlardan değişik isteklerde bulunduklarını ve onları telefon aracılığı ile dolandırmaya çalıştıklarını ifade ederek bu konuda vatandaşı bilinçlendirmek için böyle bir uygulama başlattıklarını, polis memurları arasında görev dağılımı yaparak ayrı ayrı bir bilgi vereceklerini belirti.
Vatandaşa dağıtılan broşürlerde, "Günümüzde her konuda hızlı bir değişim ve gelişim yaşanırken, suçlar ve işleniş yöntemleri de bu hızlı gelişimden etkilenmektedir. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan ve hemen her vatandaşımızın yararlandığı telefonlar dolandırıcıların son dönemlerde yoğunlukla kullandığı bir araç olmuştur. Hakim ve savcı konumundaki şahısların eşlerinin sizin telefonunuzdan rahatsız ve taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarım, bu çalışmanın yapılabilmesi için kontör veya para göndermeniz gerektiğini, aksi halde bu suçlardan sizin sorumlu olacağınızı söylemektedirler. 'Sizin cep telefonu numaranızı teröristler kullanıyor, çok konuşma yapılıyor. Size yüklü miktarda fatura gelecek, biz bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacağız. En yakın bayiye gidin ve size yazdıracağımız cep telefonu numaralarına kontör yükleyin. Operasyon bittikten sonra biz size haber vereceğiz. Devlet masrafları size ödeyecek' şeklinde sözlerle kontör talep etmektedirler. Şunları Unutmayınız ki; Polis ve diğer kamu görevlileri savcı, hakim, asker vb. vatandaşlardan sebep ne olursa olsun 'kesinlikle' kontör veya para istemezler. Bizlerin bu şekilde bir suçla mücadele yöntem ve tekniği yoktur. Bu nedenle, yukarıda belirtilen veya benzeri söylemlerle sizi arayan, çeşitli isteklerde bulunan kişilere kesinlikle itibar etmemenizi, kişisel bilgilerinizi ad, soyad, T.C kimlik numarası, anne kızlık soyadı, adres vb. kesinlikle vermemenizi, böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen en yakın kolluk birimine müracaat etmenizi öneriyoruz" ifadeleri yer alıyor. Bilgilendirme çalışmalarında, polis ekipleri vatandaşlara sahte parayı anlama yöntemlerini de uygulamalı olarak gösterdi. Polis ekipleri, ellerindeki sahte 200 TL'lik banknotla, sahtesi ve gerçeği arasındaki farkları anlattı. - ÇANAKKALE
Son Dakika › Yerel › Gelibolu Emniyetinden Bröşürlü Uyarı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?