Gelibolu Turizm Elçisini Kaybetti - Son Dakika
Yerel

Gelibolu Turizm Elçisini Kaybetti

Gelibolu Turizm Elçisini Kaybetti

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde, ilçenin gönüllü turizm elçisi olan ve kendini doğup büyüdüğü memleketinin tanıtımına adayan Cengiz Bektaş(50) yaşamını yitirdi.

21.02.2014 16:53

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, ilçenin gönüllü turizm elçisi olan ve kendini doğup büyüdüğü memleketinin tanıtımına adayan Cengiz Bektaş(50) yaşamını yitirdi.

Gelibolu'da doğup ilkokul ve lise tahsilinin arından, babasının işi nedeniyle İstanbul'a giden Gelibolu sevdalısı Cengiz Bektaş, iş hayatına atılıp, evlendikten sonra İzmir'e yerleşmişti. Emekli olduktan sonra, bir gece rüyasında gördüğü Gelibolu'daki bayraklı baba türbesi nedeniyle daha önceleri ara sıra yaptığı gönüllü turizm elçiliğine hız vererek, 2 veya 3 ayda bir düzenlediği turlarla binlerce öğrenci ve iş adamları ile kamu görevlilerini Çanakkale, Gelibolu ve şehitliklere getirerek, yaşadığı yerlerin tanıtımını sağladı. 2 yıl önce yakalandığı kanser hastalığıyla mücadelesini, eşi Tülin Bektaş ve 2 çocuğunun verdiği destek ile devam ettiren Bektaş'ın, en son 9 ay önce geldiği çok sevdiği Gelibolu'ya bu kez cenazesi geldi. 10 gün önce İzmir'de fenalaşarak hastaneye kaldırılan Bektaş, burada yaşamını yitirdi. Bektaş, vasiyeti üzerine getirildiği Gelibolu'da, Gazi Süleyman Camiinde kılınan cenaze namazından sonra, Alaaddin kalfa mezarlığında toprağa verildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gelibolu Turizm Elçisini Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement