Genç Belediyesi, İşveren Yetiştirmeye Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Genç Belediyesi, İşveren Yetiştirmeye Devam Ediyor

Genç Belediyesi, İşveren Yetiştirmeye Devam Ediyor

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanlığı ile Bingöl KOSGEB Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 30 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor.
Genç Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında 30...

28.11.2013 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanlığı ile Bingöl KOSGEB Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 30 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi veriliyor.

Genç Belediyesi ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında 30 kişiye 70 saat süreyle uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verildiği kurs, hafta içinden itibaren başladı. Haziran ayında ilki yapılan ve yoğun katılımın yaşandığı kursun ikincisi de aynı ilgiyle karşılandı. KOSGEB ile imzalanan protokol kapsamında öncülük ettikleri projeyle istihdam alanı oluşturduklarını belirten Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, "İş yapacak, Genç'te taş üstüne taş koyacak, istihdam oluşturacak herkesin yanındayız. Çözüm süreciyle birlikte bölgemizde sağlanan istikrar ortamı yatırımcıların ilgisini Bingöl'e çekmiştir. Bu noktada bizlerde belediye olarak, şu an için 30 vatandaşımızın eğitim ve destek görmeleri için proje hazırladık. Bu projemizin akabinde sertifikalarını alacak olan kursiyerler, kendi işlerini kurup artık iş verebilecek potansiyele sahip olacaklardır" dedi.

Kursun eğitim destek uzmanı Mehmet İnat da, "Bu eğitimin amacı kayıt dışı ekonomin önüne geçip, merdiven altı işletmeleri resmi hale getirirken devlet desteği sağlamaktır. 70 saatlik eğitimde katılımcılara Girişimcilik, İş Fikri Bulma, Pazar Araştırma ve Pazarlama Planı, Üretim Planı, Yönetim Organizasyon, Finansman Planı ve İş Planı Eğitimleriyle, Atölye Çalışması yaptıracağız. Bu eğitimlerde en az yüzde 90 oranında katılım ve başarı gösteren kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası verilecek. Bu sertifikaya sahip olan kişi bir iş yeri kurduğunda ve iş planını hazırlayıp KOSGEB Müdürlüğü'ne başvurduğunda, kurul bu planı inceleyip onayladığı takdirde 30 bin liralık hibe alacaktır. Daha sonra da işini geliştirmek isteyen girişimci, teminat karşılığında ilk 2 yılı ödemesiz ve toplam 2 yılda geri ödemeli faizsiz 70 bin lira kredi kullanabilecektir. Girişimcilerimizi artık sanayi ve diğer tüm sektörlerde görmek arzusundayız. Biz tüm girişimcilerimize destek olmak amacıyla eğitimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Genç'te ilk olan bu eğitimi 2013 yılı Haziran ayında da gerçekleştirmiştik, ilgi fazla olunca Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç'in daveti üzerine yeniden düzenledik" diye konuştu.

Öte yandan, projenin koordinatörlüğünü üstlenen Nurgül Aktekin ise "Hükümet teşvik ve yatırım konularında hibe ve kredileri ile girişimcileri tam anlamıyla desteklemekte. Bizde Gençli vatandaşlarımızın teşviklerden yararlanması için bu eğitimi organize ettik ve talep durumunda bu eğitimler tekrarlanacaktır. Bu anlamda genç girişimcilere verdiği destekten dolayı Genç Belediye Başkanımız Abdurrahim Ariç'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç Belediyesi, İşveren Yetiştirmeye Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement