Genç: "Samsun'u İkinci İstanbul Yapabiliriz" - Son Dakika
Yerel

Genç: "Samsun'u İkinci İstanbul Yapabiliriz"

Genç: "Samsun\'u İkinci İstanbul Yapabiliriz"

Karadeniz Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen Sabah Yansımaları Programı'na katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un sıradan bir şehir olmadığını, köklerinin sağlam ve potansiyelinin fazla olduğunu söyleyerek,...

30.03.2012 16:06

Karadeniz Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) tarafından düzenlenen Sabah Yansımaları Programı'na katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un sıradan bir şehir olmadığını, köklerinin sağlam ve potansiyelinin fazla olduğunu söyleyerek, "Samsun'da potansiyel fazlasıyla var. Bu kenti ikinci İstanbul yapabiliriz" dedi.

Canik Belediyesi tarafından çıkarılan ve Samsun tarihini gün ışığına çıkaran "İlkçağdan Cumhuriyete Canik" kitabını tanıtmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Başkan Osman Genç, KASİAD tarafından düzenlenen Sabah Yansımaları Programı'na katıldı. KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı program, KASİAD'ın çalışmalarının anlatıldığı slayt gösterisi ile başladı.

Toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un yeniden uluslararası kent yapılabileceğine dikkat çekti. Samsun'un uluslararası potansiyeli olduğunu Avrupalıların gördüğünü, ancak bunu bu şehir insanının da iyi algılaması gerektiğini vurgulayan Genç, "Samsun ticaret ve kültürde geçmişten gelen bir güce sahip. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Bu şehre gelecek hızlı yük treni ve hızlı trenle birlikte Samsun yeniden Anadolu'nun Avrupa'ya açılan kapısı olacaktır. 4 ulaşım ağına sahip, iki ovanın ortasında kurulu bulunan Samsun, ikinci İstanbul olabilecek tek şehirdir. Samsun, dünya çapında adından söz edilen bir kent olabilir" diye konuştu.

Toplantıya katılımından dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da dernek olarak iş dünyasının önünü açmak için çaba sarf ettiklerini belirterek, "KASİAD olarak iş dünyasının önünü açmak için çalışıyoruz. Dernek olarak gerek yurt içi gerekse de yurt dışı iş gezileriyle iş adamlarımızın yeni pazarlar bulması gayreti içerisindeyiz" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genç: 'Samsun'u İkinci İstanbul Yapabiliriz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement