"Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım" Projesi - Son Dakika
Yerel

"Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım" Projesi

"Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım" Projesi

Adana Valiliği koordinasyonunda, Adana Sağlık Mensupları Derneği (Adana Sameder) tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde"...

14.03.2013 10:05

Adana Valiliği koordinasyonunda, Adana Sağlık Mensupları Derneği (Adana Sameder) tarafından yürütülmekte olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım" projesi hayata geçirildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova ilçelerinde belirlenmiş 30 okullun 9. sınıf öğrencilere, ailelerine, öğretmenlere ve okul idarecilerine verilecek olan eğitim seminerlerinin ilki Adana Erkek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte, 120 öğrenciye; sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile birlikte televizyon ve bilgisayar bağımlılığı hakkında bilgiler verildi. Projenin, Kalkınma Bakanlığı'nca Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklendiği hatırlatıldı.

Adana SAMEDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Aile Hekimi Dr. Derya Adnan Atılgan, sigara içenlerin de yüzde 75'inin bağımlı olduğuna dikkat çekti. Bunların da yüzde 50'sinin sigaraya bağlı bir nedenden dolayı erken yaşta hayatını kaybettiğini anlatan Atılgan, bugün dünyada her 8 saniyede bir kişinin sigaradan öldüğünü, ancak bu durumun da önüne geçilebileceği uyarısında bulundu. Sigara içenlerin kanserden ölüm oranı, içmeyenlere göre 25 kat fazla olduğunu kaydedin Atılgan, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Sigara dumanında vücudumuz için zararlı 4 binden fazla madde bulunur, bu da bizim kanser olma riskimizi 25 kat artırıyor. Sigaranın etkileri bıraktıktan 10 yıl sonra akciğer kanseri riski yarıya Kalp krizi riski hiç sigara içmemiş birine anca eşit oluyor."

Alkolik kişi içkinin işine değil, işinin içki içmesine engel olduğunu düşünen kişi olduğu yorumunda bulunan Atılgan, alkol bağımlılarının bunu kendi kendine bırakmasının çok zor olduğunu belirtti.

Alkolü bırakmak isteyenlerin mutlaka tıbbi yardım alması gerektiğini, bu konuda da ilgili kurumlar ile irtibata geçilerek tedavi sürecinin zaman kaybedilmeden başlatılmasını öneren Dr. Derya Adnan Atılgan, bilgisayar bağımlılığı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Bilgisayarın günden 2 saatten fazla kullanılmaması uyarısını yapan Atılgan kas ve iskelet sistemi ile ilgili hastalıkların bilgisayar kullananlarda yüzde 81'e ulaştığına işaret etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Gençlerimizi Bilinçlendirelim, Madde Bağımlılığına Karşı Koyalım' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement