Genel Başkan Ertürk Sakarya'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Genel Başkan Ertürk Sakarya'da İncelemelerde Bulundu

Genel Başkan Ertürk Sakarya\'da İncelemelerde Bulundu

Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk ve Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya’daki Kooperatiflerde incelemelerde bulundu.

23.02.2014 16:09

Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri (HAYKOOP) Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk ve Yönetim Kurulu üyeleri Sakarya'daki Kooperatiflerde incelemelerde bulundu. Ertürk, her kurum ve kuruluşun kendi işini yapması gerektiğini söyleyerek, "Bir köyde tek bir süt toplayıcısı olmalı 5 değil. Aksi takdirde süt üreticileri para kazanamaz" dedi.

Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk ve yönetim kurulu üyelerinden Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özaydın muhasip üye Ramazan Koman, Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Erdemir ile Sakarya- Kocaeli Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Recep Pulat, ilk ziyaretlerini Ferizli'de faaliyet gösteren Güneşoğlu Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasını gezdi.

Güneşoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Güneş tarafından fabrikanın üretim yapılan bölümleri misafirlere gezdirilerek, üretim ve fabrikanın işleyişi hakkında bilgi verildi.

Genel Başkan ve beraberindeki heyet daha sonra Sinanoğlu Gölkent Yeşilova Kusca köylerindeki tarımsal kalkınma kooperatiflerini de gezerek kooperatif yetkililerinden süt alımı ve diğer çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Heyet kooperatifteki süt toplama tanklarını da yerlerinde görerek incelemelerde bulundu.

Türkiye Hayvan Yetiştiricileri Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk yaptığı açıklamada, "Sakarya'daki Kooperatifler günün şartlarına göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği talimatlara göre de çalışmalarını sürdürdüklerini görüyoruz. Son yıllarda sayın bakanımız ile birlikte başlattığımız bir çalışma var. Aynı dallarda çalışma yapan ikinci bir birlik kurulmayacak. Örnek vermek gerekirse arı üreticileri birliği, bal üreticileri birliği, süt üreticileri birliği, damızlık buzağı üreticileri birliği ve bunlara benzer birçok daha birlik sayabiliriz. Her kurum ve kuruluş asli görevini yapmalı süt üreticileri birliği süt toplama konusunda ve kaliteli süt üretiminde kaliteli üretim yapılması için süt üreticilerine bilgi desteği vermeli. Damızlık birlikleri ise süt toplamayı düşünmemeli. Yurt dışından kaliteli ülkemize uygun yeni ırk hayvan yetiştirmesi için çalışmalar yapmalı. Her kurum ve kuruluşun kendi işlerini yapmasını bekliyoruz. Bir köyde tek bir süt toplayıcısı olmalı 5 değil. Aksi takdirde hiç bir süt üreticisi para kazanamaz her zaman piyasada suni dalgalanmalar olur" dedi.

Genel Başkan Ertürk, HAYKOP Başkanı Recep Pulat'a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederken, Sinanoğlu, Gölkent, Yeşilova Kusca köyündeki kooperatiflerindeki çalışmaları beğendiğini söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Genel Başkan Ertürk Sakarya'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement