Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Genel Seçime Doğru

Saadet Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ahmet Gürhan, öncelikle taşeron işçiliği kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.

15.05.2015 16:08

Saadet Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ahmet Gürhan, öncelikle taşeron işçiliği kaldırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ege Halı Yıkamacılar Derneği'ni ziyaret eden Gürhan'a Milli İttifak adayları Emin Göktaş, Serkan Uyar ile Yaşar Biçinci de eşlik etti.

Dernek üyelerine hitap eden Ahmet Gürhan, sistemin iş kazalarına açık olduğunu ve sistem kökünden değişmediği müddetçe gerçek iş güvenliğinin sağlanamayacağını belirtti.

İş güvenliğine ilişkin kanunun uygulamada yetersiz kaldığına dikkati çeken Ahmet Gürhan, "Biz öncelikle taşeron işçiliği kaldıracağız. Böyle taşeron işçili bir sistem dünyanın hiçbir yerinde yok. Demokratik ve gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkacak isek dudağın kenarında iş güvenliği olmaz. Onun çalışma güvenliğini korumak zorundayız" dedi.

Seçim beyannamesinde asgari ücreti bin 500 liraya çıkarmayı taahhüt ettiklerini hatırlatan Gürhan, şöyle konuştu:

"Bu çok basit. Türkiye 54 milyar lira yıllık faiz veriyor, dışarıya ödeme yapıyor. Hepiniz biliyorsunuz, hepimizin kredi kartları borçları var değil mi? Hayatımızı ipotek altına aldılar bir kere. O borçların nasıl katlanarak gittiğini düşünün. Devlette her kazandığımız bir yıl içerisinde gayri safi milli hasıla dediğimiz bütün kazancımız buraya gidiyor. Üretime ve yatırıma dönüştüremiyoruz. Zaten Türkiye'nin ekonomik yapısı yatırım ekonomisine, üretim ekonomisine dayanmıyor."

Ahmet Gürhan, dolaylı vergilerin vatandaşın üstüne yıkıldığını savunarak, kapitalist sistemin azgın şekilde büyüdüğünü, Milli İttifak iktidarında herkesin adil ve uygun çalışma koşullarına sahip olduğu bir sistem kuracaklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement