CHP Antalya Milletvekili Adayı Akaydın: Kendimden Hiçbir Şüphem Yok - Son Dakika
Yerel

CHP Antalya Milletvekili Adayı Akaydın: Kendimden Hiçbir Şüphem Yok

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in hakkındaki iddialarına cevap veren Akaydın, "Kendimden hiçbir şüphem yok" dedi.

23.04.2015 16:19  Güncelleme: 15:10

Antalya'da bir restoranda düzenlenen toplantıda, CHP Antalya milletvekili adayları tanıtıldı. Toplantıya Deniz Baykal ve Gürkut Acar dışında 12 aday ve parti üyeleri katıldı. Milletvekili adayları toplantıda seçilmeleri halinde neler yapacaklarını anlattı.

Toplantının ardından CHP Antalya Milletvekili Adayı ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, hakkındaki iddialarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kendisi büyükşehir belediye başkanlığına seçildiği dönemde, ilk 3 ayda önceki döneme ait iddialarını gündeme getirdiğini, gerekli birimlere şikayetlerini yaptığını anlatan Akaydın, Türel'in bu iddialarda bulunmak için 13 ay beklemesini anlayamadığını söyledi.

Kendisinden hiçbir şüphesinin olmadığını vurgulayan Akaydın, "Antalya halkının da benden bir şüphesi olmadığını düşünüyorum. 35 yıllık Antalya geçmişimde hiçbir karanlık noktam yok. Niye sayın Türel 13 ay beklemiş bu açıklamaları yapmak için onu merak ediyorum" dedi.

"DİREKT SAVCILIĞA VERSİN"

Antalya'da 2008 yılında düzenlenen Altın Portakal Film Festivali ile ilgili ciddi iddialarla mahkemelere gidildiğini anlatan Akaydın, şöyle konuştu:

"Önce kendi ayıplarını bir açıklasın, ispatlasın. 'Aklandık' diyor, aklandığına dair en ufak bir kanıt yok bugüne kadar. Ama takipsizlikler var, üstü kapatılanlar var. Tabi ki Türkiye'de adaletin şu anda kimden yana karar verdiği konusunda ciddi kuşkular var. Varsa tespitleri direkt savcılığa versin. Hiç öyle geniş çaplı konuşmaya gerek yok. Direkt savcılığa versin, ben hazırım."

"MECRASINDAN KAYMIŞ SİYASET"

CHP İl Başkanı Semih Esen de siyasetin insanların sorunlarını çözmek, hayatlarını daha iyi hale getirmek, daha mutlu etmek amacıyla yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye siyasetinde son dönemde bu mecradan uzaklaştığına değinen Esen, "Şimdi bizim belediye başkanımızın hizmet ettiği döneme ilişkin bir takım iddialar ortaya atılıyor. Bu iddiaların eğer varsa bir gerçeklik payı, zaten yargı bunun kararını verir" dedi.

Esen, yapılmak istenenin farklı savunarak, "Burada yapılan şey çok açık ve bariz bir şekilde mecrasından kaymış, amacını kaybetmiş, yapılış tarzı değişmiş bir siyaset" diye konuştu.

CHP İl Başkanlığı olarak hiç kimseyle atışmak istemediklerini dile getiren Esen, "Bizim hiç kimseyle laf yarıştırmak gibi bir durumumuz yok. Ama bize atılan her çamura cevabını verir, işimize bakarız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Antalya Milletvekili Adayı Akaydın: Kendimden Hiçbir Şüphem Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement