Gerede'ye Demir Çelik Fabrikası Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Gerede'ye Demir Çelik Fabrikası Kurulacak

Bolu'nun Gerede ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesine demir çelik fabrikası kurulacak.

26.01.2012 09:21

Bolu'nun Gerede ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesine demir çelik fabrikası kurulacak.

Belediye Başkanı Ömer Baygın'ı ziyaret eden Akcenk Ltd. Şti. yetkilileri, Organize Sanayi Bölgesine kuracakları demir çelik fabrikası hakkında bilgi verdi.

Baygın, şirket yöneticilerine ilçeye yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür ederek, "Biz, milletvekilimiz, valimiz, kaymakamımız, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte Gerede'ye sanayicileri çekmek için çok önemli çabalar harcıyoruz. Hükümetin çıkardığı teşvik de önemli. Şu anda Gerede Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) arsa bedelinin yüzde 50'si hibe olduğu için yatırımcıların ilgisinde artış var. Yeni yatırımların Gerede'ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yapılacak olan fabrika hakkında bilgi veren şirket yöneticileri de OSB'de 2 parsel satın aldıklarını belirterek, "Fabrikamızın inşaatını 2012 yılı içerisinde bitirerek üretime geçmeyi amaçlıyoruz. Kütük demir imal edeceğimiz, demir çelik fabrikasında yaklaşık olarak 80 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. Bize her türlü imkanı sağlayan, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve Belediye Başkanı Ömer Baygın'a çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

- BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gerede'ye Demir Çelik Fabrikası Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement