Gesam Kuruluşunu Gaziantep'te Açtığı Sergi ile Kutladı - Son Dakika
Yerel

Gesam Kuruluşunu Gaziantep'te Açtığı Sergi ile Kutladı

Gesam Kuruluşunu Gaziantep\'te Açtığı Sergi ile Kutladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) 25.hizmet yılını Gaziantep'te açtığı sergi ile kutladı.

17.02.2013 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Telif Hakları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) 25. hizmet yılını Gaziantep'te açtığı sergi ile kutladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Halk Kütüphanesi içerisinde yer alan Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirilen serginin açılışını, Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban yaptı. Sergiye Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban'ın yanı sıra Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Gaziantep Sanatçılar Derneği Başkanı Ahmet Onurlu, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, Ressam Dilek Akça, Ressam Nevin Kurular ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin Gaziantep'te açtığı sergi için minnettar olduğunu belirterek, "Bu serginin açılış amacı telif hakları konusunda insanımızı bilinçlendirmek. Bizim ülkemizde birinin yapmış olduğu, emek verdiği bir şiiri, resmi maalesef tereddüt etmeden bir başkası çok rahatlıkla kullanabilmektedir. Korsanlık bugün maalesef çağdaş bir ülkede olmayacak boyutlardadır. Sokaklarda korsan kasetlerden, korsan kitaplardan geçilmemektedir. Geçmişe göre önemli ölçüde azalmış olmakla birlikte bunu yeterli saymak asla olmaz. Korsancılığın bir dükkanından ürün çalmaktan hiç farkı yoktur. Bir insanın yıllar boyu uğraştığı bir kitabı, kısa sürede korsan basıp satmak çok büyük bir haksızlıktır" dedi.

Kurban, Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyelerinin Türkiye'yi dolaşarak korsana hayır mesajı vermek için çalıştıklarının kaydederek, "Arkadaşlarımız topluma mesaj vermek için il il dolaşmaktadır. Amaçlarına da önemli ölçüde ulaşmaktadırlar. Tabi ben resim konusunda uzman değilim. Ama meslek hayatımız boyunca sanatçı arkadaşlarımızla hep içli dışlı olduğumuz için ve sürekli her yapılan eseri de farklı yerlerde, farklı zeminlerde görme fırsatı bulduğumuz için tabi ki harikulade resimler diyebilirim. Bu sergide daha çok küçük resimler seçilmiş. Resimler genel olarak mükemmel. Resimleri yapanlara Gaziantep adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin açtığı sergi, 25 Şubat tarihine kadar sanatseverleri bekliyor. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gesam Kuruluşunu Gaziantep'te Açtığı Sergi ile Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement