Geyve'de 2 Bin 500 Dönüm Ekili Alan Zarar Gördü - Son Dakika
Yerel

Geyve'de 2 Bin 500 Dönüm Ekili Alan Zarar Gördü

Geyve\'de 2 Bin 500 Dönüm Ekili Alan Zarar Gördü

Sakarya’nın Geyve ilçesinde etkinli olan yağmur ve fırtına sonrası 2 bin 500 dönümlük ekili alanın zarar gördüğü tespit edildi.

26.09.2014 14:56

Sakarya'nın Geyve ilçesinde etkinli olan yağmur ve fırtına sonrası 2 bin 500 dönümlük ekili alanın zarar gördüğü tespit edildi.

Yaklaşık 2 bin 500 dönüm ekili arazinin zarar gördüğü şiddetli fırtına ve yağış sonrası, üzüm bağları, ekili mahsuller yan yatmış, ayva ve zeytin ağaçları kökünden sökülmüştü. Üreticinin tam hasat zamanı gelen bu afet karşısında çaresizliklerini belirtmesi üzerine Geyve İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık ile Geyve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Katipoğlu afet bölgesini ziyaret ederek, zarara uğrayan üreticiler için yapılması gereken çalışmaların ivedilikle yapılacağını belirtmişlerdi.

Konu Hakkında üreticileri bilgilendiren Geyve İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Taner Katipoğlu, "Dolu ve fırtınadan zarar gören ve bu haklardan istifade etmek isteyen üreticilerin, zarar tespiti için İlçe Tarım Müdürlüğüne dilekçe ile başvurması gerekiyor. Yapılan müracaat sonunda yapılan zarar tespit tutanaklarına göre rapor hazırlanacak, bu rapora göre de zarar gören çiftçimiz bankalara olan borçları ile Tarım Kredi ve diğer kurumlara olan borçlarını faizsiz erteletebilecek" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geyve'de 2 Bin 500 Dönüm Ekili Alan Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Murat Keke: Gerçekten Türk çiftçimizin hali çok zor. O kadar uğraş didin emeğin bir felaketle yok olsun. gerçekten zor. Ancak kanımca hükümet sigorta şirketlerine tarım sigortasının bir kısmını bedelsiz yapmayı kanun olarak getirebilir. ürün sigortasını cazip fiyatlarla çiftçinize sunabilirler. 0 0 Yanıtla

Advertisement