Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İlçelerde İnceleme ve Ziyaretlerde Bulunuyor - Son Dakika
Yerel

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İlçelerde İnceleme ve Ziyaretlerde Bulunuyor

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İlçelerde İnceleme ve Ziyaretlerde Bulunuyor

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar, Eynesil İlçesine giderek inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

08.04.2013 15:15

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Eynesil İlçesine giderek inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

İlçede ilk olarak Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol'u ziyaret eden Rektör Attar, ilçedeki öğrencilerin barınma sorunları ve öğrenciler hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, yaptığı açıklamada, Giresun'a Hukuk Fakültesi'nin sadece isim olacak diye açılmasına karşı olduğunu belirtti. Giresun ve ilçelerinde çocuklara iyi bakılmasını istediğini kaydeden Rektör Attar, "Öğrencilerimizin mutluluğu bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimiz burada Üniversite okuduğunun farkına varmaları gerekir. Burada Üniversite Kaymakamlık, Belediyelerin koordineli çalışıp iş birliği yapması gerekiyor. Onun için ilk ziyaretleri kaymakamlığa yapıyorum. Okullarımız bir ilçenin gelişimine ve kültürüne hizmet etmesi gerekmektedir" dedi.

Giresun'a Hukuk Fakültesi açılmasına karşı olduğunu söyleyen Attar, "Sırf var olsun diye Hukuk Fakültesi açmak uygun değil. Bunu YÖK başkanımızla da görüştüm ve kendisine de ilettim. Eynesil Meslek Yüksek Okulu'nun Giresun Üniversitesine devrinden sonra ek bina çalışmalarına başlanacak. İlçede okuyan öğrenci sayısı ise en az 750 çıkaracak. Son bir yılda Eynesil'de 350 olan öğrenci sayısını arttırdık. İlçelerdeki Yüksek Okullarda da Öğretim Üyelerinin arttırılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek okulunda öğrencilerle buluşan Attar öğrencilerden okul nasıl bulduklarını ve idaresinden ve ilçede memnun olup olmadıklarını sordu. Öğrencilere Giresun Üniversitesini seçtiklerinden dolayı teşekkür edip sorunlarını dinleyen Attar, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Aygün Attar'ın ziyaretinde Giresun Üniversitesi Rektöre Yardımcıları Prf. Dr. Mahir Kodalak ve Prf Dr. Ahmet Ergin, Üniversite Daire Başkanları ve Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dursun Onur eşlik ettiler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, İlçelerde İnceleme ve Ziyaretlerde Bulunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement