Giresunlu Balıkçılar Sezon Hazırlıklarını Hızlandırdı - Son Dakika
Yerel

Giresunlu Balıkçılar Sezon Hazırlıklarını Hızlandırdı

Denizlerde av yasağının sona ermesine sayılı günler kala Giresunlu balıkçılar sezon hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

17.08.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizlerde av yasağının sona ermesine sayılı günler kala Giresunlu balıkçılar sezon hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Balıkçı Kemal Kahraman, yaptığı açıklamada, yeni av sezonuna 2 haftadan az bir zaman kaldığı, bu nedenle sezona hazır olarak girilmesi için hazırlıkların hızlandırıldığını söyledi.

Kahraman, 1 Eylül'e sona erecek yasağın kalkacağı günü dört gözle beklediklerini ifade ederek,"Yeni av sezonuna çok kısa zaman kaldı. Aylardır süren av hazırlıkları bugünlerde artık son aşamaya geldi. Balıkçılar olarak sezona tam gününde ve sorunsuz başlamak için ağlarımızı onarıyor, motorlarımızın bakımını yapıyoruz. 1 Eylül'de de'vira bismillah' diyerek, denize açılacağız. O günü dört gözle bekliyoruz" dedi.

bu sezon Karadeniz'de bol bir av sezonun yaşanacağı yönünde beklentilerin  olduğunu kaydeden Kahraman,"Bugünlerde denizlerdeki işaretler palamutun bol olacağı yönünde. Eylül ayından itibaren 3 ay süreyle bol palamut avlanacağını umut ediyoruz. Yine hamsi ve diğer balıklardaki işaretler de bizleri gelecek için ümitlendiriyor" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresunlu Balıkçılar Sezon Hazırlıklarını Hızlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement