Gkv Liseleri Öğrencilerinin AB Gençlik Parlamentosu Sınavını Geçti - Son Dakika
Yerel

Gkv Liseleri Öğrencilerinin AB Gençlik Parlamentosu Sınavını Geçti

Gkv Liseleri Öğrencilerinin AB Gençlik Parlamentosu Sınavını Geçti

Birçok Avrupa ülkesinden öğrenciyle birlikte 14.National Selection Conferance of European Youth Parliament Turkey'e katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri Avrupa Parlamentosuna model olarak düzenlenen gençlik parlamentosunda birçok etkinliğe imza...

15.11.2013 10:36

Birçok Avrupa ülkesinden öğrenciyle birlikte 14. National Selection Conferance of European Youth Parliament Turkey'e katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri Avrupa Parlamentosuna model olarak düzenlenen gençlik parlamentosunda birçok etkinliğe imza attı.

Bursa, Ankara ve İstanbul'dan okulların katıldığı etkinliğe Gaziantep ve bölgeyi temsilen katılan GKV Özel Liseleri öğrencileri Ayla Watsuji, Elif Ece Uçar, İlayda Sözmen, Ali Fırat Sürücü ve Mert Güneş etkinliklerde üstlendikleri roller ve sorunlara çözüm önerileriyle dikkat çekti. Rehber öğretmenleri Özlem Fındık'la katıldıkları 14. National Selection Conferance of European Youth Parliament Turkey'de çeşitli Avrupa ülkelerinden organizasyona katılan öğrencilerle birlikte çeşitli sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirerek yasa taslakları oluşturdu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan proje rehber öğretmeni Özlem Fındık "Üst düzey İngilizce gerektiren 14. National Selection Conferance of European Youth Parliament Turkey de öğrencilerimiz, toplumun bir bireyi olarak neler yapabileceklerini, bir toplulukla beraber ne kadar güçlü olabileceklerini ve dünyanın önemli siyasi sorunları hakkında görüşlerini özgürce dile getirip, bu sorunlara yaratıcı çözümler üreterek etkin katılım sağladılar.

Özel İstek Semiha Şakir Lisesinde düzenlenen 14. National Selection Conferance of European Youth Parliament Turkey'e (NSC of EYP Turkey) Yunanistan, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Almanya, İsviçre, Arnavutluk ve Fransa'dan 30 öğrenci katılırken İstanbul, Bursa ve Ankara dışında Gaziantep'ten de GKV Özel Liseleri öğrencileri katıldı" dedi. Programda etkin rol alan Ayla Watsuji izlenimlerini şu şekilde aktarmıştır. "İlk gün yapılan oryantasyon çalışmaları ile hayatımızda hiç tanımadığımız insanlarla sağlam ilişkiler kurduk. 2. ve 3. Gün yapılan komite çalışmalarında bize verilen sorunlar hakkında çözümler üretip, yasa tasarımızı hazırladık. Son gün ise, genel kurulda diğer komitelerle beraber yasa tasarılarımızı tartıştık. ve parlamento olarak bu yasaları onayladık veya reddettik. Asıl amaç, yasa tasarılarımızın genel kurulda geçip geçmemesi değil, bizim bu tecrübeleri edinmemizdi. Kişisel gelişimimize büyük ölçüde katkıları olan bu konferansta unutulmayacak anılarımız oldu. Umarım okulumuzun bütün öğrencileri buna benzer bir tecrübe yaşama fırsatı bulabilirler" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gkv Liseleri Öğrencilerinin AB Gençlik Parlamentosu Sınavını Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement