Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, sendika olanaklarının elverdiği sürece iyi şartlarda eğitim çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.
Alabaş, yaptığı yazılı açıklamada, GMİS Karadon Şubesi İşyeri Temsilcileri toplantısını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Toplantıda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi iş yerlerinde karşılaşılan sorunlar, 1 Mayıs hazırlıkları ve maden işçilerinin farklı konulardaki sorularının ele alındığını anlatan Alabaş, şunları kaydetti:
"İşçiler ve emekçiler olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Ulusal İstihdam Stratejisi adıyla, başta sendikal örgütlenmeler olmak üzere tüm çalışma hayatını alt-üst edecek düzenlemeler hazırlanıyor. Bölgesel asgari ücret, esnek çalışma gibi tarihin derinliklerinde kalmış uygulamalar yanında kıdem tazminatı tartışması çıkarılıyor. Bizim açımızdan bakıldığında öncelikle TTK'ya işçi alınması için sıcak takibi sürdürüyoruz. Diğer yandan örgütlenme çalışmalarımız var. HEMA Şirketi'nin Kandilli beldesindeki iş yerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlamak için yetki belgemizi bekliyoruz. Star şirketi, kazandığımız davaya itiraz etti. Duruma göre sözleşme görüşmesine çağıracağız. Olanaklarımız elverdikçe daha iyi şartlarda eğitim çalışmalarımıza devam edeceğiz. Örgütü büyütmek kadar dinamik hale getirmek de önemlidir. İyi işler yaptıkça birilerinin rahatsız olacağını biliyoruz. Her şart altında birliğimizi, beraberliğimizi ve birbirimize duyduğumuz güveni sürdürmek önemli. Çünkü bizim gücümüz, birliğimiz ve dayanışmamız birlikte hareket edebilme yeteneğimizden geliyor."
- ZONGULDAK
Son Dakika › Yerel › Gmis Genel Başkanı Alabaş Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.