Gölette Çatlak Oluştu, Beldeyi Korku Sardı - Son Dakika
Yerel

Gölette Çatlak Oluştu, Beldeyi Korku Sardı

Gölette Çatlak Oluştu, Beldeyi Korku Sardı

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde İl Özel İdaresine ait sulama göledinin aç-kapa tüneli borusunda oluşan çatlak korkuya neden oldu.

01.05.2013 09:52  Güncelleme: 09:57

Foto: seradan

===

gölette çatlak oluştu, beldeyi korku sardı

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde İl Özel İdaresi'ne ait sulama göletinin dipsavak(aç-kapa tüneli) borusunda oluşan çatlak korkuya neden oldu. Bağkonak Beldesi'nde Yalvaç-Akşehir karayolu üzerinde yapımına 1995 yılında başlanan ve 2008 yılında tamamlanarak su tutmaya başlayan göletin dipsavak borusunda çatlak oluştu. Geçen cumartesi günü oluşan çatlağın giderek büyümesi üzerine yetkililer, göletteki suyun tahliyesine karar verdi.

Olası bir tehlikeye karşı tahliye vanalarını açan teknik personel, göletteki suyu boşaltmaya başladı. Göletteki çatlağın, yapımı halen devam eden karayolunda dinamitle yapılan patlamaların neden olduğu iddia edildi. Bağkonak Belde Belediye Başkanı CHP'li Mevlüt Gürsal, hafta sonu gölette su sızıntısı olduğunu fark ederek hemen yetkililere haber verdiklerini söyledi.

İnceleme sonrasında göletin tahliyesine karar verdiklerini aktaran Gürsal, bölge halkını da anonslar yaparak uyardıklarını kaydetti. Başkan Gürsal, "Bu yıl ilk kez sulama yapmayı planlıyorduk. Bu çatlak nedeniyle belde tehlike altında olduğu söylenince suyu boşaltarak facianın önüne geçmiş olduk. Susuz bir yaz geçireceğiz" dedi.

Isparta İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yılmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Göletin 30 metre derinliğinde ve 1 milyon 750 bin metreküp su hacmine sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Bölgeye yakın bir yerde yapılan yol yapım çalışmaları sırasında dinamit patlatılmasının çatlağa neden olduğunu düşünüyoruz. Şansımıza çatlak dipsavak borusunda meydana gelmiş. Şayet gövdede meydana gelmiş olsaydı bu delik gitgide büyüyecek ve gövdede patlama olacaktı. Belde tamamen su altında kalırdı" dedi.

Büyük bir tehlike atlatıldığını vurgulayan Yılmaz, "Şimdilik tehlikeyi atlattık ancak ihtiyatlı davranıyoruz. Gün boyu burada bir nöbetçi bırakarak çatlağın olduğu yerde suyun debisinin artıp artmadığı kontrol edilecek" dedi. Olayın ardından Yalvaç İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler gölet çevresinde önlem alarak vatandaşları uzaklaştırdı. Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de olası bir afet durumu için beldede hazır bulunduruldu.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Göletten

===

Minikler buluştu

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde, Elmalı Anaokulu öğrencileri 'Değerler Eğitimi' kapsamında Zümrütova Anasınıfı öğrencilerini misafir etti. 'Minik yüreklerin buluşması' adlı proje kapsamında bir araya gelen minikler, tanıştı, kucaklaştı. Konuk öğrencileri ve öğretmenleri Orhan Kökdoğan'ı Elmalı Anaokulu Müdürü Gökçen Emeti Okudan ve okulun öğretmenleri Gizem Yıldırım Ulus ile Mine Güzel karşıladı.

Elmalı Anaokulu Müdürü Gökçen Emeti Okudan, bu ziyaretin iki okul içinde önemli olduğunu vurgulayarak, kardeş okullar arasındaki bağları güçlendirdiğini söyledi. Birlikte oyun oynayan ikili okulun öğrenciler, yemek yedi, çizgi film izledi. Ziyaretin sonunda öğrenciler karşılıklı hediyeler verdi.

Adem DURMAZ/ELMALI, (DHA)

Foto: Öğrencilerden foto

===

Asfalt mevsimi başladı

BURDUR Belediyesi, bu yıl kent genelinde 200 kilometre sıcak asfalt dökmeyi hedefliyor. Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yaptığı açıklamada, asfalt dökme çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Kış mevsimi nedeniyle çalışmalara ara verdiklerini kaydeden Başkan Akkaya, çalışmaların Emek Mahallesi'nden sonra şehir merkezinde devam edeceğini anlattı.

Geçen yıl yaklaşık 100 kilometre asfalt döktüklerini hatırlatan Başkan Akkaya, "Bu seneki hedefimiz 200 kilometre. Tüm mahallelere ulaşmak istiyoruz" dedi. Kentte yoğun bir altyapı çalışması olduğunu aktaran Başkan Akkaya " Tedaş, Telekom ve kanalizasyon çalışmaları nedeniyle birçok yolumuz bozuldu. Bunları yapmak için bir ekibimiz Atatürk, bir ekibimiz de Fevzi Çakmak Mahallesi'nde çalışıyor" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Başkan Akkaya ve Fen İşleri Sorumlusu Gökhan Gökçe, çalışmalardan

===

Sandıklı Hıdrellez şenliklerine hazırlanıyor

SANDIKLI Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Hıdrellez Şenlikleri, 4 Mayıs'ta başlayacak. Hüdai Kaplıcaları'nda bu yıl 6'ncısı düzenlenecek şenlikler 3 gün sürecek. 4 Mayıs'ta saat 15.00'da animasyon gösterileri ve çeşitli çocuk oyunlarıyla başlayacak şenlik, saat 19.00'da Gönül Dostları Konseri ve Su Karakaya konseriyle devam edecek.

Şenliklerin ikinci gününde ise gün boyu animasyon gösterileri yapılacak. Saat 18.00'de Sandıklı Müzisyenler Grubu, ardından Doğan Kabadayı ve Müzik Grubu ile Tuğba Akyol birer konser verecek. Şenliklerin son gününde ise çocuklar için değişik oyun ve animasyon gösterileri yapılacak. Saat 19.00'da Doğan Kabadayı'nın konser vereceği şenlik, Özge'nin konseriyle sona erecek.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Sandıklı hıdrellez şenlikleri programı

===

Kurallara uymayanlara ceza yağdı

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde son bir haftada 2 bin 300 araç kontrol edildi. 45 motosiklet trafikten men edildi. Alkollü araç kullanan 19 sürücünün ehliyetine el konuldu. Emniyet Müdürü Mehmet Or, vatandaşların trafikte güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak, ilde trafik kazalarını azaltmak, can ve ekonomik kayıpları önlemek amacıyla denetimlerin kararlılıkla sürdüğünü söyledi.

Trafikte denetimin temel amacının sürücülerde davranış değişikliği yaratmak olduğunu belirten Or, "Çünkü trafik ortamında insan yaşamının, sağlığının korunması, maddi kayıpların azaltılması için tehlikeli sonuçları doğurabilecek davranışların en aza indirilmesi gerekir" dedi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22-29 Nisan tarihleri arasında değişik noktalarda 2300 aracı kontrol ettiklerini vurgulayan Or, alkollü araç kullanan 19 sürücünün aracına el konulduğunu kaydetti.

Denetimlerde 364 motosiklet kontrol edildiğini vurgulayan Or, bu araçlardan 45'ini tescilsiz, orijinal donanıma sahip olmamaları ve çevreye gürültü vererek huzur ve sükunu bozdukları gerekçesiyle trafikten men ettiklerini söyledi. Trafikte düzen ve güvenliğin sağlanması için eğitim çalışmaları da yaptıklarını vurgulayan Or, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaşması amacıyla kontrol noktalarında bilgilendirici ve davranış kazandırıcı faaliyetler yaptıklarını vurguladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Mehmet OR

===

Kaş'ın Alman konukları geldi

KAŞ Merkez İlköğretim Okulu'nun kardeş okulu Almanya'nın Kassel Şehri'ndeki Offene Schule Waldau'nun öğretmen ve öğrencileri 2 haftalık eğitim gezisi için Kaş'a geldi. 14'ü kız olmak üzere 21 öğrenci, 2 öğretmen eşliğinde Kaşlı arkadaşlarının aileleriyle kalacak. Öğretmenleri Julia Thom, Dons Hahn ve Artur Mehmet'in eşlik ettiği öğrenciler, Kaş, Demre ve bölgedeki tarihi, turistik ve doğal yerleri gezecek.

Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacak olan öğrenciler, Türk aileleriyle piknik yapacak, onları tanıma şansı bulacak. Öğrenciler, Kaş Merkez İlköğretim Okulu'nda derslere girerek, Türk eğitim sistemini tanıyacak. Alman konuklarına ilk gün ilçeyi gezdiren Kaş Merkez İlköğretim Kurumu Müdürü Galip Karakan, Almanya'daki kardeş okul Offene Shule Waldau ile, karşılıklı öğrenci değişimi yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının Avrupa Birliği yolundaki Türkiye'nin tarihini, doğasını, konukseverliğini, kısacası kültürünü tanıtmak istediklerini anlatan Karakan, "Öğrencilerimiz de onların kültürünü tanıyacak. Farklı kültürler arasında iletişim sağlanacak. Karşılıklı ön yargıları ortadan kalkacak. Bu yolla, dünya barışına, dostluğa, kardeşliğe katkı sağlayacağız" dedi.

Alman öğrencilerin grup başkanı Öğretmen Artur Mehmet ise "Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk var. Buraya gelen öğrencilerimizin Almanya'da da Türk arkadaşları var. İki hafta boyunca, öğrencilerimiz Türk kültürünü, Türkiye'deki insan yaşamını ve Türk eğitim sistemini tanıyacaklar" diye konuştu.

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)

Foto: Öğrencilerden

===

Yenilenen otel açıldı

ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde daha önce Andriake adıyla faaliyet gösteren otel, restore edilerek 'Winercity Butik Otel' adıyla yeniden hizmete açıldı. Otelin açılışını Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Beymelek Beldesi Belediye Başkanı Osman Güngör, Emniyet Müdürü Soner Yalım, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet sadık Bayraktaroğlu ve Winerciyt Butik Otel Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Perçin birlikte yaptı.

Açılış öncesinde konuşan Kaymakam Karaman, turizm sezonu öncesi çok önemli bir açılış yaptıklarını kaydetti. Demre'de turizmin günübirlik yapıldığını kaydeden Karaman, "Bu açılan butik otelle birlikte, artık Demre'de turizm farklılaşmaya doğru bir adım atıyor. Buradan bir müjde vermek istiyorum. İhalesi yapın Demre Yat limanı inşaatı bir ay içinde başlıyor. Yapılan yatırımlarla, artık Demre turizmde bir marka olacak" dedi.

Otel hakkında bilgi veren Winercity Butik Otel Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Perçin ise tamamen restore edelin otelin 65 oda ve 130 yatak kapasiteli olduğunu söyledi. Otelde 1000 kişilik havuzbaşı restoranı bulunduğunu aktaran Perçin, "Tur gruplarına, otel müşterilerine özel gecelerde yemek vereceğiz. Otelimizde Rus ve Avrupalı turistleri ağırlayacağız. Ayrıca 630 metrekarelik bir şarap mahzenimiz olacak. Demre'de farklı bir turizmi dönemi başlatıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından otelin açılışı yapıldı.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Başkanlara belediyecilik dersi

BURDUR Belediyeler Birliği ile Bilişim Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (BEKAD) işbirliğiyle eğitim semineri düzenlendi. Seminere, Burdur Belediyeler Birliği'ne bağlı belediyelerin başkanları, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Burdur Belediyesi ve Belediyeler Birliği Başkanı Sebahattin Akkaya, "Belediyecilik kolay bir iş değil. Vatandaş bizden hizmet bekliyor. Hizmetin sınırı yok. Vatandaş sürekli fazlasını ister" dedi.

Akkaya, seminerde anlatılanların katılımcılar açısında kazanç olduğunu belirtti. Antalya'da Antedon Otel'de düzenlenen ve 4 gün süren seminerde, atıkların yönetimi ve kontrolü, belediyelerin görev ve sorumlulukları, kamu mali yönetimi konularında Erkan Karaarslan tarafından katılımcılara bilgi verildi. Seminerde ayrıca liderlik, kurum kültürü ve kurumsal imaj, beden dili, iletişim becerileri, iç kontrol ve ön mali kontrol sistemi de anlatıldı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Seminerden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Gölette Çatlak Oluştu, Beldeyi Korku Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement