Gönen'de Okul Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Gönen'de Okul Protokolü İmzalandı

Gönen\'de Okul Protokolü İmzalandı

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gönen ilçesinde yapılacak Mehmet Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolünü imzaladı.

01.01.2013 13:26

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Gönen ilçesinde yapılacak Mehmet Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolünü imzaladı.

Gönen ilçesinde temaslarda bulunan Vali Ahmet Turhan, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası ile bir araya geldi. 16 derslikli Mehmet Efendi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin protokolünü imzalayan Vali Turhan, Mehmet Efendi İmam Hatip Ortaokulu ve Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 8 buçuk dönümlük araziye yapılacak okulla ilgili bilgi aldı. Balıkesir Valiliği olarak okulun bahçesine halı saha yaptırma sözü veren Vali Ahmet Turhan'a ziyaretlerinde Gönen Kaymakamı Hüseyin Parlak, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar eşlik etti.

Vali Turhan, "Balıkesir başta olmak üzere Gönen'de de çok iyi noktalara geleceğiz. Eğitimdeki başarımız, ülke olarak ekonomide, sanayide ve uluslararası camiada gücümüzü ve geleceğimizi belirleyecek" dedi.

Balıkesir'in eğitimde ilk 3'te yer alması gerektiğinin altını çizen Ahmet Turhan,

" Türkiye'nin 2023 hedefinde Balıkesir, sanayisi, turizmi, tarımı, hayvancılığı ve sağlık turizmiyle lokomotif il olmalı. Balıkesir, Türkiye'de yatırımcı için en uygun şehir. Trakya ve İstanbul'un yatırımları Bandırma-Gönen- Biga hattının bulunduğu bu bölgeye kayacak. Balıkesir çok büyüyecek. Sanayileşirken, çevreyi korumamız gerekir. Planlama buna göre yapılmalı" dedi.

Bürokrasinin alt kademesinde çalışanların düşünce yapısını da değerlendiren Vali Ahmet Turhan, şahsi kaprislerden dolayı yatırımcının önünün tıkandığını söyledi. Vali Turhan "Biz sizlerin hizmetkarlayız. Ancak, alt kademedeki bürokrasiyi, memurları buna ikna etmeye çalışıyoruz.

Bazı memurlar kaprisleri için yatırıma engel olabiliyor. Balıkesir'de bunları ortadan kaldıracağız. Yorulan, heyecanını yitiren memurları kenara çekeceğiz" dedi.

Protokol imza töreninden sonra Vali Ahmet Turhan Tek Süt, Eksen Gıda, Deri Sanayicileri Derneği, Doğa Sanayi fabrikalarında incelemelerde bulundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönen'de Okul Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement