Görele'de Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu - Son Dakika
Yerel

Görele'de Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu

Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hasta ve yaşlı refakatçisi kursu açıldı.

04.12.2014 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görele Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hasta ve yaşlı refakatçisi kursu açıldı.

Öğreticiliğini Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesinde görevli hasta bakım teknikeri Elif Şen'in yaptığı kursa 24 kadın, 6 erkek olmak üzere 30 kursiyer katılıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ali İyibil, yaptığı açıklamada, topluma faydalı olacak böyle güzel bir sosyal projeyi kurum olarak gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kurs belgesi alanların çalıştığı süre zarfında İŞKUR'dan sigortalı olacağını belirten İyibil, "Kurs istihdama katkı yapılacağı gibi hasta ve yaşlı vatandaşlarımız daha iyi hizmet almasını sağlayacak. Konularında deneyimli uzman bir öğretim görevlisiyle çalışıyoruz. Öğretim elemanlarımız üniversiteden, sağlık meslek liselerinden, devlet hastanesinden oluşmaktadır. Hasta ve yaşlı refakatçisi belgesini alamayanlar hasta ve yaşlı vatandaşlarımıza bakamayacak. Topluma faydalı olacak böyle güzel bir sosyal projeyi kurum olarak gerçekleştirmekten büyük mutluluk duymaktayız" dedi.

Kurs öğreticisi Elif Şen ise kursun teorik ve pratik omak üzere iki aşamalı olacağını belirterek, "Hasta ve yaşlılarımızı eğitimli ve güvenilir ellere teslim etmek istiyoruz. Bu mesleki kursla eğitim ve deneyim sahibi, bilinçli hasta ve yaşlı bakıcılığı yapacak ara eleman yetiştirmekten dolayı mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele'de Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement