Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşun 97. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşun 97. Yıldönümü

Görele\'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşun 97. Yıldönümü

Giresun’un Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.

13.02.2015 15:40

Giresun'un Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Görele'nin kurtuluşunun 97. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törene Giresun Valisi Hasan Karahan, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı Tolga Erener, Giresun CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Görele Garnizon Komutanı Üsteğmen Aytunç Tayfur, daire amirleri, muharip gazi dernekleri, resmi daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele'nin Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 97. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladıklarını ifade ederek "Kurtuluş günü, emperyalizmin Anadolu topraklarına sürüldüğü gündür. Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için bir direniş destanı yazan, unutulmaz kahramanlıklara imza atan bir halktır. Destansı mücadeleler sonunda bizlere emanet edilen ülkemiz ve milletimizin daha özgür, daha çağdaş, daha demokratik bir yapıya kavuşması için, bizlerin de büyük bir özveri ve gayretle çalışması gerektiği unutulmamalıdır. Görele'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutladığımız bu günde bütün dünyaya mesajımız, 'Barış, sevgi ve kardeşliktir" dedi.

Törende daha sonra, Hürriyet kızının mücahitler tarafından kurtarılışı canlandırıldı. Tören Görele Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin gösterilerinden sonra Kemençe sanatçısı Haşim Torun, tarafından kemençe resitali ve Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın sunduğu konserin ardından resmigeçitle sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Görele'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşun 97. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement