Gso Yeni Yönetimin Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Gso Yeni Yönetimin Ziyaretleri

Gso Yeni Yönetimin Ziyaretleri

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) gerçekleştirilen seçimin ardından göreve başlayan yeni Yönetim Kurulu, nezaket ziyaretlerinde bulundu.

20.05.2013 18:27

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) gerçekleştirilen seçimin ardından göreve başlayan yeni Yönetim Kurulu, nezaket ziyaretlerinde bulundu.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri, ilk ziyaretlerini Gaziantep Valisi Ertal Ata'ya gerçekleştirdi. GSO yönetimini kutlayıp, başarı dileyen Ata, ülke genelinde yoğun bir seçim maratonu yaşandığını belirterek, "GSO'da yeni dönemde hep birlikte Gaziantep'in daha daha gelişmesi,

ekonomik yönden daha iyi yerlere gelmesi için çalışacağız. Başarılar diliyorum" dedi.

GSO'nun en önemli meslek kuruluşlarından birisi olduğuna işaret eden Ata, "Bugün Gaziantep sanayide kalkındıysa, sadece Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 bin kişi çalışıyorsa, geçen yıl 6 milyar dolara yakın ihracat yaptı ve bu yıl 7 milyar dolar ihraca hedefliyorsa,

siz sanayicilerimiz sayesinde oldu. 2023 hedeflerine el ele vererek gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

Gaziantepli sanayicilerin bölgenin kalkınmasına hizmet eden projeler yaptığını vurgulayan Ata, Kilis ile Gaziantep arasında kurulacak ortak organize sanayi bölgesinin hem yeni yatırımlara yer açılması hem de ikinci bir cazibe merkezi yaratmak için önemli olduğunu, bu bölgenin kuruluşunun hızla takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Kentin eğitim sorununa da değinen Ata, genç nüfusu ve öğrenci sayısı fazla olan, yoğun göç alan Gaziantep'te derslik ihtiyacının 9 bin 600'e çıktığını ve bütçenin yeterli gelmediğine dikkati çekti. Ata, "Herkes mutlaka eğitimle ilgilin 'ne yapabiliriz' konusunda gayret sarf etmeli. Onun için sizden de destek bekliyoruz" diyerek, eğitime destek çağrısı yaptı.

GSO seçimlerinde ilkler yaşandığını belirten Yönetim Kurulu Başkan Adil Konukoğlu da hem meclis hem de yönetim kurulunun yeni seçilen isimlerle birlikte yüzde 50 oranında yenilendiğini, 1989 yılında kurulan oda tarihinde ilk kez 3 kadının meclise girdiğini ve Ferhan Sağım'ın ilk Yönetim Kurulu Üyesi seçildiğini anımsattı. Gaziantep ve üyelerine yönelik çalışmalarında üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini ifade eden Konukoğlu,

"Yeni gelen arkadaşlarımızla birlikte hizmet çıtamızı yükselteceğiz. Daha hızlı ve daha çok projeler üreterek, Gaziantep'in daha ileriye gitmesi ve büyümesi için çalışacağız" diye konuştu.

Gaziantep sanayicisini limanlara bağlayacak Dörtyol- Hassa Tünel Projesi'nin yanı sıra Şahinbey-Polateli Organize Sanayi Bölgesi ve Havaalanı Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarının devam ettiğini anlatan Konukoğlu, "Gaziantep olarak, 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat hedefimizi mutlaka yakalarız" diyerek hedeflerini açıkladı.

GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ise uluslararası rekabetin giderek arttığı dönemde sanayicilerin de iş yapış şeklini değiştirmesi gerektiğini kaydederek, "Sanayicimiz artık mutlaka katma değeri yüksek, teknolojik ürünlere yönelmeli. Verimlilik, Ar-Ge, yenilikçilik ve karlılık öne çıkmalı" vurgusunu yaptı.

GSO yönetim heyeti, Emniyet Müdürü Ömer Aydın'ı da makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Aydın,

Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile Yönetim Kurulu üyelerini kutlayarak, yeni dönemin iyi hizmetlere vesile olmasını diledi. Adil Konukoğlu,

GSO Meclisinde toplam 57 üyenin 28'inin değiştiğini anımsatarak, "En güzel tarafı ise 3 bayan arkadaşımız geldi. İnşallah önümüzdeki dönemde daha çok bayan arkadaşımızı meclisimizde görürüz" dedi.

Daha sonra Şehitkamil Belediyesi'ne geçen GSO üyeleri, Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile görüştü. GSO yeni yönetimini tebrik eden Fadıloğlu, bu seçimde Oda yönetiminde ilk kez kadınların girmesini takdirle karşılayarak, "Değişimin ve yeniliklerin öncüsü oldunuz. Kadınların daha fazla iş hayatında yer almasını sağlamalıyız" diye konuştu.

Ziyarete katılan ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Sağım'ı tanıştıran Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "İlk bayan milletvekilimiz, ilk bayan bakanımız, ilk bayan Yönetim Kurulu Üyemiz var. İnşallah bundan sonra şehrimizde ilk bayan belediye başkanları, ilk oda başkanları da görürüz" dedi.

"HER ZAMAN ORTAK AKILLA HAREKET EDECEĞİZ"

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş'i de ziyaret eden heyet, daha sonra Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin ile bir araya geldi. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Öztekin, "Güzel bir seçim oldu. Memleket için inşallah hayırlara vesile olur. El ele verip memleketimizin kalkınmasına yardımcı olmalıyız" dedi.

GSO Başkanı Konukoğlu da birlik ve beraberlik içinde güzel çalışmalar yapmanın önemini dile getirerek, "Her zaman ortak akılla hareket edeceğiz. Bu bir bayrak yarışı. Büyüklerimize yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Bizler de aynı vizyonla, bayrağı ileri taşımak için Gaziantep ve Türkiye'nin gelişimi için çalışacağız" diye konuştu.

Ziyaretlere, Meclis Başkan Yardımcıları M. Hamdi Karaata ve Saim Akınal, Yönetim Kurulu Üyeleri Cevdet Akınal, Adnan Ünverdi, Murat Kökoğlu, Ali Özpolat, Ferhan Sağım, Mustafa Özgüler, Yıldırım Mermer, Mustafa Özmermer, M. Aykut Erkent ve Ercan Sayın ile Katip Üye Ali Sığındı'da katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gso Yeni Yönetimin Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement