Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve fotoğraf severlerin büyük ilgi gösterdiği "Gaziantep'te Hasat Mevsimi" konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada birincilik ödülünü 'Biber Kurutmalığı' fotoğrafıyla Ordu'dan Şeref Akçay kazandı.
Gaziantep'in zengin tarım ürünlerini tanıtmak amacıyla GTB tarafından gerçekleştirilen 'Gaziantep'te Hasat Mevsimi' temalı ödüllü fotoğraf yarışmasının sonuçları seçici kurul üyelerinin yaptığı dört aşamalı değerlendirme sonucu belirlendi. Gaziantep il sınırları içerisinde tarımı yapılan tüm ürünlerin ekimi, işlenmesi ve hasadını konu alan yarışmaya Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısı 218 eserle başvuruda bulundu. GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, Gaziantep İpekyolu Fotoğraf Sanatçıları Derneği (GİFSAD) Yönetim Kurulu Üyesi M.Burak Bozbaş, GİFSAD Üyesi Osman Maaşoğlu ve Grafiker -Fotoğraf Sanatçısı Burçin Dündar'ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmada dereceye giren eserler ve sahipleri şöyle oluştu:
"Fotoğraf yarışmasına Ordu'dan katılan Şeref Akçay, "Gaziantep'te Biber Kurutmalığı Zamanı" isimli fotoğrafıyla birincilik ödülünü kazanırken, ikincilik ödülünü Kocaeli'den Arzu İbranoğlu, üçüncülüğü ise İstanbul'dan Gül Yıldız elde etti. Ayrıca Kocaeli'den yarışmaya katılan Volkan Karagülleoğlu'da jüri özel ödülüne layık görüldü." Yapılan değerlendirmeler sonucunda 10 yarışmacının fotoğrafı da sergilenmeye değer görüldü. Yarışmanın ödül töreninin yeri ve zamanı konusunda ise daha sonra katılımcılara bilgi verileceği bildirildi.
GTB MECLİS BAŞKANI MEMİŞ KUTLADI
GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, yarışmada dereceye giren eser sahiplerini kutlayarak, tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Fotoğraf yarışmasını geleneksel hale getirmek istediklerini kaydeden Memiş, amaçlarının Gaziantep in tarımsal zenginliklerini ve kendine has işleme metotlarını tanıtmak olduğunu söyledi. - GAZİANTEP
Son Dakika › Yerel › Gtb Fotoğraf Yarışmasının Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?