Gümüşhane Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları Başladı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları Başladı

Gümüşhane Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları Başladı

Gümüşhane Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları başladı.

07.07.2014 16:44

Gümüşhane Belediye Meclisi temmuz ayı toplantıları başladı.

Belediye Meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Ercan Çimen'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 4 gündem maddesi görüşüldü.

Toplantıda konuşan Çimen, haziran ayı toplantılarında Plan ve Bütçe Komisyonuna seçilen MHP Belediye Meclis Üyesi Vedat Soner Başer ile İmar Komisyonu üyeliğine seçilen MHP Belediye Meclis Üyesi Nedim Yalçın'ın görevlerinden istifa etmeleri üzerine yeniden seçim yapacaklarını belirtti.

Gündem maddesi ile ilgili konuşan MHP Grup Başkanvekili Vedat Soner Başer, komisyon üye sayısının, 3 AK Partili üyeye karşılık 2 MHP'li üye olması gerektiğini ifade ederek, "Biz zaten bu durumu idari mahkemeye taşımıştık. Gelin komisyonlardaki üye sayılarını 3'e 2 olarak belirleyelim. Bu işi daha fazla uzatmayalım ve bu konuyu bu mecliste çözelim" dedi.

Çimen de İçişleri Bakanlığından komisyon sayılarının nasıl belirleneceği yönündeki yazılarına cevap gelmediğini kaydederek, "Komisyon üye sayılarını bugüne kadar nasıl yapmışsak bundan sonra da öyle devam ettireceğiz. İçişleri Bakanlığından yazının gelmesi halinde gelen yazıya uyarak gerekli değişiklikleri yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından MHP Grup Başkanvekili Başer, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliği için Abdullah Çimen'i, İmar Komisyonu üyeliği için de Şükrü İlhan'ı aday gösterdiklerini kaydetti. Yapılan oylamada, Çimen ve İlhan oybirliğiyle seçildi.

Toplantıda daha sonra Belediye Meclisinin tatil ayının Ağustos ayı olarak belirlenmesi ve Doğu Anadolu Belediyeler Birliğine üye olunmasıyla ilgili maddeler oybirliği ile kabul edildi. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantıları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement