Gümüşhane'de " Emekli Müfettişin Öldürülmesi" Davası - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de " Emekli Müfettişin Öldürülmesi" Davası

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli müfettişin yaşamını yitirdiği olayla ilgili biri tutuklu 2 sanığın yargılandığı davada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Mehmet Aksoy'un müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

22.03.2012 14:00

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde emekli müfettişin yaşamını yitirdiği olayla ilgili biri tutuklu 2 sanığın yargılandığı davada mütalaa veren Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Mehmet Aksoy'un müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, emekli Milli Eğitim müfettişi İhsan Aksoy'u (65) havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıktığı sırada öldürdüğü öne sürülen tutuklu sanık Mehmet Aksoy katıldı. Aksoy'un torunu olan tutuksuz sanık A.O. (16) ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, öldürülen Aksoy'un eşi Safiye, oğulları Halil İbrahim ve Tarık Aksoy ile müşteki avukatı Ali Haydar Dereli hazır bulundu. Sanık avukatı Arzu Dabağ Karakulluçu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Mehmet Aksoy, maktul İhsan Aksoy'u öldürmediğini savundu.

Avukat Dereli ise sanığın olayı tasarlayarak işlediğini savunarak, ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı da sanık Mehmet Aksoy'un maktul İhsan Aksoy'u kasten öldürdüğü gerekçesiyle TCK 81 ve 53/1 maddeleri uyarınca müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, ayrıca tutuksuz yargılanan O.A.'nın beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve sanık avukatı Arzu Dabağ Karakulluçu'nun bir sonraki duruşmada hazır bulunması gerektiğinin kendisine iletilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

-Olayın geçmişi-

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Söğütalan köyünde 19 Eylül 2010'da tüfekle havaya ateş açan kişi ya da kişileri uyarmak için sokağa çıkan emekli Milli Eğitim müfettişi İhsan Aksoy (65), başına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Mehmet Aksoy hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme", tutuksuz yargılanan torunu 16 yaşındaki O.A. hakkında da

"tasarlayarak kasten adam öldürme" suçundan dava açılmıştı.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de ' Emekli Müfettişin Öldürülmesi' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement