Gümüşhane'de İkinci Yılan Vakası - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de İkinci Yılan Vakası

Gümüşhane\'de İkinci Yılan Vakası

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde mezarlık temizliği yapan Belediye işçisini yılan ısırdı.

06.06.2014 17:55

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde mezarlık temizliği yapan Belediye işçisini yılan ısırdı.

Edinilen bilgiye göre, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Kürtün Belediyesinde İŞKUR tarafından istihdam edilen Galip Yılmaz (31) adlı vatandaş, sabah saatlerine ilçenin Yukarı Uluköy mahallesindeki mezarlıkları arkadaşlarıyla birlikte temizlemeye başladı.

Elindeki orakla birlikte mezarlıkta bulunan otları biçen Yılmaz'ın, orağıyla otlarla birlikte yılanı kestiği, yılanın da can havli ile Yılmaz'ı sol elinin üzerinden ısırdığı öğrenildi.

İlk müdahalesi Kürtün İlçe Hastanesinde yapılan Yılmaz'ın daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı ve burada yılan ısırıkları konusunda uzman doktorların muayene ettiği, yılanın zehirli olmaması nedeniyle tetanoz aşısı ve antibiyotik tedavisi uygulandığı öğrenildi. Sağlık durumu iyi olan Yılmaz'ın 6 saatlik gözetimin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesinden taburcu edileceği de edinilen bilgiler arasında.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, yaz aylarıyla birlikte vatandaşların bu tür hayvan ısırıklarına karşı dikkatli olmalarını isteyerek, tüm devlet, ilçe ve entegre hastanelerde bu tür vakaları tedavi edebilecek yeterli miktarda ilacın bulunduğunu belirterek, bu durumla karşılaşanların en kısa zamanda en yakın sağlık kurumuna gitmelerini istedi.

Gümüşhane'de geçtiğimiz hafta Kelkit ilçesine bağlı Balkaya köyünde, hayvanların su içeceği bölgede çalışma yapmaya giden köy muhtarı ve beraberindekiler 6 metre boyundaki bir yılanı görmüş ve korku dolu anlar yaşamışlardı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de İkinci Yılan Vakası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement