Gümüşhane'de Şiir Dolu Gece - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Şiir Dolu Gece

Gümüşhane\'de Şiir Dolu Gece

Gümüşhane Belediyesi ve Herfene Dergisinin ortaklığında düzenlenen, Dilaver Cebeci Şiir Ödülü yarışmasında dereceye giren şairler ödüllerine kavuşurken, programda şiir okuyan 20 şair, Gümüşhane'ye şiir dolu bir gece yaşattı.

01.06.2013 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Belediyesi ve Herfene Dergisinin ortaklığında düzenlenen, Dilaver Cebeci Şiir Ödülü yarışmasında dereceye giren şairler ödüllerine kavuşurken, programda şiir okuyan 20 şair, Gümüşhane'ye şiir dolu bir gece yaşattı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Başkanı Avukat İsmail Taştan, merhum Cebeci'nin eşi Ayla Cebeci ve çocukları, yarışmanın bazı jüri üyeleri, dereceye giren eserlerin sahipleri ve Gümüşhaneliler katıldı.

Manas Yayıncılık tarafından hazırlanan, Fırat Üniversitesi stüdyolarında seslendirilen Dilaver Cebeci belgeseli ile başlayan programda, salona giren tüm konuklara Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ve içerisinde Cebeci'nin biyografisi ve eserlerinin yer aldığı kitaplar hediye edildi.

Programda daha sonra Türkiye'nin çeşitli illerinden program için gelen şairler Ahmet Tevfik Ozan, Bekir Temur, Bestami Yazgan, Emel Demirezen, Fazıl Ahmet Bahadır, Fehmi Yakut, Gani Özcan, Günerkan Aydoğmuş, Hasan Özçam, Hava Köseoğlu, Mahmut Hasgül, Nuray Alper, Osman Nebioğlu, Ozan Taşdemir, Özcan Ünlü, Recep Yılmaz, Saniye Öztürk, Sevim Yakıcı, Tacettin Şimşek ve Tuncer Sönmez'den oluşan 20 şair şiirlerinden birer bukle seslendirirken, aynı zamanda merhum şair Dilaver Cebeci için duygularını aktardı.

Gümüşhanelilerin şiire doyduğu programda daha sonra Nurullah Genç, Bestami Yazgan, Günerkan Aydoğan, Ömer Faruk Beyceoğlu, Tacettin Şimşek, Özcan Ünlü ve Turan Tuğlu'dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu Ateş-i Aşk ve Ölüm isimli şiiri ile birinci olan Sevim Yakıcı'ya, Sessiz İnfilak isimli şiiriyle ikinci olan Nuray Alper'e, İksir ve Cezbe isimli şiiriyle üçüncü olan Yaşar Bayar'a ve mansiyon ödülüne layık görülen Ozan Taşdemir, Mahmut Nacar, Hakan İlhan Kurt'a ödülleri ve plaketleri Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve Dilaver Cebeci'nin eşi Ayla Cebeci tarafından verildi.

"SADECE EKONOMİK VE TEKNOLOJİK ALANDA GELİŞME OLMAZ, SANAT, EDEBİYAT VE KÜLTÜRDE DE LİDER OLMAK GEREK"

Cebeci aile fertlerine de şilt verilen programda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, ülkelerin gelişiminin sadece ekonomik ve teknolojik alanlarda olmadığını, sanatta da, edebiyatta da, kültürde de lider olmak gerektiğine vurgu yaptı.

Bunu sağlamanın yolunun da nesiller arasında köprü kurulması ve kurumsal hafızanın eski nesilden yeni nesillere taşınması, intikal ettirilmesi olduğunu belirten Vali Mayda, "Bu gece de bu vesile ile hazırlandı. Gümüşhane Değerlerini Tanıyor çalışması doğrultusunda bizler de güzel ilimizin yetiştirdiği fikir ve ilim adamlarını anmaya, tanımaya çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirmek bir taraftan halen yaşayan şairlerimizin, yazarlarımızın, mütefekkirlerimizin takdir edilmeleri ve desteklenmeleri yoluyla oluyor. Bir taraftan da vefat edenlere kadirşinaslık göstermek ve vefa duygusunu intikal ettirmekle oluyor. Bu gece onu da sağlamıştır. Merhum Cebeci Türkiye çapında bilinen bir şairimiz ama Gümüşhane'nin evladıdır. Bunu Gümüşhanelilerin de bu suretle tanımaları, biraz daha ileri düzeyde şiirlerini dinlemeleri ve dışardan gelen gönül dostlarımızın da yeni şiirler yazması ve bu suretle edebiyat ve kültürümüze destek olması sağlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"DEĞERLERİMİZİ ÇOK GEÇ ANLAYAN, ONLARIN KIYMETİNİ BİLMEYEN BİREYLERİZ"

Belediye Başkanı Mustafa Canlı da konuşmasında Türk milletinin hafızası zayıf olan bir millet olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Maalesef değerlerimizi çok geç anlayan ve onların kıymetini çok iyi bilmeyen bireyleriz. Çok etkinliğe katılıyor, çok işler yapıyoruz ama bu tür manevi programlar bize daha çok haz veriyor. Bu çok geç kalınmış ve olay. Temenni ederiz ki bu sürekli bir hale gelsin ve devamı olsun. Çünkü devamı olmazsa bir anlam ifade etmez. Bundan sonra inanıyoruz ki Gümüşhanemizde gelecekte çok daha katılımcı bir anlayışla bu programlar devam edecek."

Merhum şair Dilaver Cebeci'nin eşi Ayla Cebeci de yarışmada birinci olan kadın şair Sevim Yakıcı'ya ödülünü verdikten sonra yaptığı konuşmada kadınların şiir alanında daha çok ilerlemelerini dileyerek, program için emeği geçen herkese teşekkür etti.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Şiir Dolu Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement