Gümüşhane'de Tayini Çıkan Üst Düzey Bürokratlara İftar - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Tayini Çıkan Üst Düzey Bürokratlara İftar

Gümüşhane\'de Tayini Çıkan Üst Düzey Bürokratlara İftar

Gümüşhane’de tayin olan üst düzey bürokratlar için Vali Yücel Yavuz tarafından iftar yemeği düzenlendi.

10.07.2015 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de tayin olan üst düzey bürokratlar için Vali Yücel Yavuz tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Mahmut Usta tesislerinde düzenlenen yemeğe Tekirdağ'a atanan Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren, Uşak Eşme Kaymakamlığına atanan Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Sakarya Pamukova Kaymakamlığına atanan Torul Kaymakamı Recai Karal, Eskişehir İnönü Kaymakamlığına atanan Kürtün Kaymakamı Enver Özderin, Ankara'ya atanan Garnizon ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin'in yanısıra Vali Yardımcıları İsmail Özkan ve Şenol Turan, Köse Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

İftar öncesi gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada yaz aylarının rotasyona tabi kamu personeli için başlangıç ve ayrılış dönemleri olduğunu dile getiren Vali Yavuz, tayin edildikleri ve görev verilen her mekanda kendi özel durumlarını ihmal etmek suretiyle o coğrafyanın hemşehrisinden de öte oralıymışçasına görev yaptıklarını söyledi.

Mülki idare amirliğinin hem hükümetin temsilciliği, hem ayrı ayrı her bakanlığın, hem de devletin temsilciliği demek olduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Yani hükümetten ayrı bir de devletin temsilciliği görevi verilmiştir üzerimize. ve herhangi bir mazeret ileri sürmek veya üretmek hakkınız da yoktur. 7/24 esası Mülki İdare Amirlerimiz için de geçerlidir. Yani Kelkit ilçesinde, köyü veya ilçe merkezi fark etmez, meydana gelen herhangi bir olumsuz durumdan birinci derecede Kaymakam sorumludur. Tabii ki olumlu ve güzel işlerden de mutlaka ekibi, Kelkit halkı ve orada çalışan tüm kamu personeliyle birlikte Kaymakamımız da ondan nasibini alır. İşte bu ölçüler çerçevesinde oldukça mesuliyetli ve eğer hakkı verilebilirse o derecede de tarifi mümkün olmayan derecede manevi haz veren bir meslektir" diye konuştu.

Tayin olan Kaymakamların görev süresi içerisinde aileleriyle birlikte ilçelerine ve genel olarak Gümüşhane'ye adapte olduklarını söyleyen Vali Yavuz, "Ama işte zaman geldi, süre bitti, buradan ayrılmak durumundalar. Şimdi tayin edildikleri yeni yerlere uyum sağlamakla mükellef ve zorunlular. Bu Komutanımız için de, bütün rotasyona tabi personelimiz için de geçerli bir gerçektir. Ama bütün bunları bu ülkeye, bu bayrağa kendisini adamış kişiler olarak, herhangi bir şekilde bunu dillendirmeden vazifesini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadırlar. Bütün kamu görevi yapan arkadaşlarımızın da aynı duygu ve düşünceler içerisinde olduğunu ben Valileri olarak açık ve net ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren ise konuşmasında böyle bir organizasyonla herkesi bir araya getirip helalleşme imkanı sağladığı için Vali Yavuz'a teşekkür ederek, "Sayın Kaymakamımızın da belirttiği gibi, devlet memurları nereye emredilirse oraya gidiyor. Benim de bir sonraki görev yerim Tekirdağ. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden orada devam edeceğiz. Umuyorum ki, hoş bir sada bırakarak aranızdan ayrılmış olacağız. Benim telefonum ve kapım hepinize açık. İnşallah Tekirdağ'da da bir kapınız var. Benden yana hakkım helal olsun diyor, sizlerden de helallik istiyorum" şeklinde konuştu.

Tayini çıkan Kaymakamlar adına konuşan Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel ise Mülki İdare Amirleri olarak devamlı göçer bir hayat yaşadıklarını ve her gittikleri yeri güzelleştirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İki yıl Kürtün ve üç yıl da Kelkit olmak üzere Gümüşhane'de iki defa görev yaptığını, hayatının beş yılını Gümüşhane'de geçirdiğini, hem Harşit, hem de Kelkit vadisini bildiğini kaydeden Gazel, "Bu iki vadinin de ekmeğini yedim, suyunu içtim, insanlarıyla bir arada oldum. Bu bakımdan Gümüşhane hakkında olumlu sentezler yapabildiğimi her zaman düşünmüşümdür. Bundan sonraki görev yerim Uşak'ın Eşme ilçesi. Allah, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eylesin. Bu vesileyle, başta Sayın Valim olmak üzere, bana desteğini esirgemeyen tüm çalışma arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza, il müdürlerimize, belediye başkanlarımıza ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gümüşhane'ye her geldiğimde gidebileceğim bir kapı olduğuna eminim. Bu sıcaklığı her zaman bana gösterdiniz. Benden yana hakkınız varsa helal olsun, Allah'a emanet olun" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Erdal Eren, Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Kaymakamı Enver Özderin ve Garnizon ve İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin'e Gümüşhane'de görev yaptıkları süre içerisinde gösterdikleri üstün hizmet anlayışı ve özveri ile yürüttükleri başarılı çalışmaları anısına plaket ve başarı belgesi takdim etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Tayini Çıkan Üst Düzey Bürokratlara İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement