Gümüşhane'de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane\'de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı

Gümüşhane’de Vergi Haftası kutlamaları kapsamında 2012 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi.

26.02.2014 10:59

Gümüşhane'de Vergi Haftası kutlamaları kapsamında 2012 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi. Kurumlar vergisinde Bedirhan Madencilik, Gelir Vergisi dalında da Naci Orhan birinci oldu.

Kent merkezindeki bir lokantada düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Defterdar Vekili Beytullah Atay, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesi Kültür Daire Başkanı Zeki Kaya, Defterdarlık personeli ve vergi mükellefleri katıldı.

GÜMÜŞHANE TAHAKKUKUN TAHSİLATA ORANINDA BEŞİNCİ OLDU

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane'yi her alanda birinci sınıf görmek istediklerini belirterek, tahakkukun tahsilata oranında Türkiye genelinde 5.sırada yer aldıklarını söyledi.

Gösterilen performansın güzel bir ekip çalışmasıyla ortaya çıktığını ve takdire değer olduğunu vurgulayan Vali Mayda, "Kamu hizmetleri maliye teşkilatının topladığı paralarla yürütülüyor. Bir taraftan yollar, su hizmetleri, köprüler, demir yolları, hava alanları yapılacak, bir taraftan da sosyal açıdan dezavantajlı dediğimiz gruplara sosyal transferler yapılacak. Fakir fukaraya yardım yapılacak, sevgi evleri, çocuk yuvaları, huzurevleri yapılacak. Dolayısıyla da bir taraftan da bölgeler arası ekonomik dengesizliği gidermek hedefleniyor. İşte bunları sağlamak da maliye teşkilatının üstüne düşüyor. Bu anlamda arkadaşlarımız fedakarca çalışıyorlar. Temel prensibimiz olan vatandaş memnuniyeti, güler yüz iyi muamele ilimizde son derece başarılı bir şekilde gerçekleşiyor. Bu suretle bütün maliye çalışanlarına teşekkür ediyoruz." dedi.

"MİLLET OLMA ALGISINI GÜMÜŞHANELİ MÜKELLEFLERİMİZ BAŞARIYLA YERİNE GETİRİYOR"

İnsanların çalışarak geçimlerini sağladığını, bir taraftan da devlete vergi verdiklerini dile getiren Vali Mayda, "Bu anlamda millet olma algısını da Gümüşhaneli mükelleflerimiz başarıyla yerine getiriyorlar. Beyana dayalı beyan ediyorlar, zamanında da ödüyorlar. Bu da bizim ilk sıralarda yer almamızı sağladı. Bu yatırımcılar bu arkadaşlarımız belki aynı yatırımı başka yerlerde yapmış olsalar, harcadıkları miktar aynı olsa bile getirisi daha fazla olacak. Ama bu insanlarımız memleket sevgilerini de göz önünde tutuyorlar, burada kalıyorlar, belki kalifiye eleman sorunu yaşıyorlar, işleri tam hızında gidemeyebiliyor ama burayı terk etmiyorlar. Devlet olarak dengeli kalkınma, bölgesel kalkınma çalışmalarının temelinde de bu vardır. İnsanlarımızı oldukları yerde ekonomik olarak geliştirmek ve orada ikamet etmelerini sağlamak. İşte DOKA bunlara bir örnektir. Bu anlamda da esnafımızın ilini sevme duygusu, her türlü takdirin üzerinde ve fedakarlık içinde yaptıkları çalışmalardan dolayı benim gözümde de her türlü madalyayı hak eden insanlardır. İlimiz çok büyük olmasa da birlik beraberlik içinde, organize hareketler biz her alanda Gümüşhane'yi marka il haline getireceğiz." diye konuştu.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise yaptığı konuşmada, devletin ve milletin geleceğini, kalkınmasını sağlayan bu para akışının mükelleflerin verdiği vergilerle söz konusu olduğunu belirterek, Gümüşhane'nin kalkınmışlık seviyesine ulaşabilmesi için sanayinin gelişmesini ve mükellef sayısının artmasını temenni etti. Başkan Canlı, bu çağda vergisini dürüstçe ödeyen, deftere döküp kayıt altına alan mükellefleri de tebrik etti.

Vergi Haftası'nın bu yıl 25'inci yılını kutladıklarını söyleyen Defterdar Vekili Beytullah Atay da verginin Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal kalkınmasının en temel anahtarı olduğunu belirterek, bu anlayışın geliştiği ülkelerde her alanda kalkınma ve gelişimin olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ödül töreninde konuşan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise kamu hizmetlerinin maliyetlerinin karşılanması için vergi toplanmasının kaçınılmaz bir uygulama olduğunun altını çizerek, diğer taraftan da çok zor bir uygulama olduğunu vurguladı. Kazanıp cebinize koyduğunuz parayı vermenin, vergi vermenin zor bir iş olduğunu dile getiren Akçay, "Gümüşhane iş dünyası olarak bizler, bütün bu zorluklara rağmen, Gümüşhane'de para kazanmasının zor şartlarına rağmen, vergi vermenin gerekliliğine de kutsallığına da yürekten inanıyoruz. İnanmakla da kalmıyoruz, bunu ispat ediyoruz. Türkiye genelinde vergi tahakkukunun tahsilatı oranının sıralamasında çok üst seviyelerinde yer alıyoruz. Bunun da gururunu yaşıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından 2012 yılında kurumlar vergisi dalında birinci olan Bedirhan Madencilik Limited Şirketi temsilcisine Vali Dr. Yusuf Mayda tarafından, ikinci olan Ustaoğlu Limited Şirketi sahibi Ufuk Ustaoğlu'na Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından, üçüncü olan Arazlar Limited Şirketi sahibi Zekai Araz'a Vali Yardımcısı Cahit Karatepe tarafından plaket verildi.

2012 yılı Gelir Vergisi dalında Gümüşhane birincisi Naci Orhan'ın temsilcisine Belediye Başkanı Mustafa Canlı tarafından, ikinci olan Nazım Zengin'e Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay tarafından plaket verilirken, üçüncü olan Mehmet Yıldız programa katılmadı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Vergi Rekortmenleri Ödüllerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement