Gümüşhane İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Gümüşhane İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Gümüşhane İl Genel Meclisi, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirerek Meclis Başkanı ve Encümen üyelerini seçti.

07.04.2014 17:40

Gümüşhane İl Genel Meclisi, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştirerek Meclis Başkanı ve Encümen üyelerini seçti.

Kanuni olarak en yaşlı üye olan AK Parti Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Güvendi'nin başkanlığında toplanan İl Genel Meclisinde gizli oyla Meclis Başkanlığı, katip üyelik, İl Encümeni ve başkan vekilliği seçimleri yapıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın da katıldığı toplantıda konuşan Güvendi, 5 yıl boyunca birlikte görev yapacaklarını belirterek, "30 Mart seçimleri ilimize ve ülkemize hayırlı olsun. Hepimizin amacı ilimize hayırlı hizmetlerde bulunmak. Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız." dedi.

Güvendi'nin konuşmasının ardından yapılan gizli oylamada 9 AK Partili üyenin oyunu alan merkez ilçe İl Genel Meclisi üyesi Şerif Bayraktar Meclis Başkanı olurken, katip üyeliklere Şiran İl Genel Meclisi üyesi Hüsamettin Şahin ile Kelkit İl Genel Meclisi üyesi Fikret Akan seçildi. Yine yapılan oylamalarda Birinci Başkanvekilliğine Torul İl Genel Meclisi üyesi Hüseyin Bedir, ikinci Başkanvekilliğine Hüseyin Güvendi seçildi.

İl Encümeni seçimlerinde ise Şiran İl Genel Meclisi üyesi Hüsamettin Şahin, Kelkit İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Güler ve Köse İl Genel Meclisi üyesi Tuncay Taşdemir en fazla oyu alarak İl Encümeni seçildi.

Seçimlerin ardından Başkanlık Makamına oturan Şerif Bayraktar, Meclis Başkanlığı, katip üyelikler ile başkanvekilliklerinin 2 yıllığına seçildiğini, İl Encümenlerinin ise bir yıllığına seçildiğini hatırlatarak, İl Genel Meclisine seçilerek gelen üyelerin birçoğunun aktif siyasetin içerisinde geldiğini, dolayısıyla birçok konuya vakıf olduklarını söyledi.

Bayraktar, "Birlik ve beraberlik içerisinde 5 yıl boyunca Gümüşhane için çalışacağız. Yıllardan beri şehrimizde siyaset yapan arkadaşlarımız bu dönemde Meclis çatısı altında hizmet verecek. Birlikte herkesin düşüncesinde saygı duyarak hayırlı hizmetler yapmak için çalışacağız." dedi.

AK Parti'den 9, MHP'den 5 üyenin bulunduğu İl Genel Meclisine bu dönem seçilerin üyelerin tam listesi şu şekilde: Merkez İlçe: Şerif Bayraktar (AK Parti), Zülfikar Bal (AK Parti), Mustafa Adil Gürses (MHP), Kelkit: Ahmet Güler (AK Parti), Fikret Akan (AK Parti), Mustafa Pala (AK Parti), Köse: Tuncay Taşdemir (AK Parti), Mehmani Aygün (MHP), Kürtün: Hüseyin Güvendi (AK Parti), İsmail Tozlu (MHP), Şiran: Hüsamettin Şahin (AK Parti), Erbil Taştan (MHP), Torul: Hüseyin Bedir (AK Parti), Hayati Topçu (MHP) - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane İl Genel Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement