Gümüşkent Cumhuriyet Evi Restore Edilecek - Son Dakika
Yerel

Gümüşkent Cumhuriyet Evi Restore Edilecek

Gümüşkent Cumhuriyet Evi Restore Edilecek

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent beldesinde erken Cumhuriyet döneminin en önemli yapılarından biri olan ve birbirinden güzel duvar resimlerinin yer aldığı Cumhuriyet evinde, bakım ve onarım çalışmalarının önümüzdeki aylarda...

11.02.2012 11:26

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent beldesinde erken Cumhuriyet döneminin en önemli yapılarından biri olan ve birbirinden güzel duvar resimlerinin yer aldığı Cumhuriyet evinde, bakım ve onarım çalışmalarının önümüzdeki aylarda başlatılması için çalışmaların hız kazandığı bildirildi.

Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan yaptığı açıklamada, Gümüşkent beldesinde 1927 yılına tarihlenen Cumhuriyet dönemi eserleri arasında ayakta kalmayı başarabilmiş en önemli eser olarak bilinen Cumhuriyet Evi'nin duvar resimlerinin oldukça dikkat çekici olduğunu söyledi. Özellikle Sultan Ahmet Camii'nin çok güzel bir şekilde duvara dizayn edildiği bölümün Cumhuriyet Evi'nin en önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu ifade eden Arıkan, 4 duvarda da İstanbul'daki farklı açılardan resmedildiğini kaydetti.

Belediye olarak bu alanda koruma çalışmalarının başlatılması için bir dizi girişimde bulunduklarını aktaran Arıkan, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesindeki Kapadokya Meslek Yüksek Okulu'nun Mimari Restorasyon bölümü öğrencilerinin tarihi yapının dış yüzeyinin onarımına yönelik yaptıkları girişimden olumlu sonuçlar sağlandığını söyledi.

Arıkan, Kapadokya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Müdürlüğünün de bu yönde kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, Cumhuriyet Evi'nin dış yüzeyinin daha dayanıklı hale getirilmesine yönelik çalışmalarının önümüzdeki aylarda başlatılmasına çaba harcayacaklarını ifade etti. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşkent Cumhuriyet Evi Restore Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement