Gümüşlük Festivali 10. Yaşını Gülsin Onay ile Kutladı - Son Dakika
Yerel

Gümüşlük Festivali 10. Yaşını Gülsin Onay ile Kutladı

Gümüşlük Festivali 10. Yaşını Gülsin Onay ile Kutladı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10.yaşını Piyanist Gülsin Onay'ın verdiği konserle kutladı.

11.09.2013 15:15

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük beldesinde düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 10. yaşını Piyanist Gülsin Onay'ın verdiği konserle kutladı.

Gümüşlük beldesinde düzenlenen uluslar arası klasik müzik festivali 10'cu yaşını Piyanist Gülsin Onay'ın konseri ile kutladı. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay'ın "Bebeğim" diye adlandırdığı Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Piyanist Eren Levendoğlu ve Piyanist Gülsin Onay'ın öncülüğünde başlamış ve 10 yıl içinde dünyaca ünlü 250 civarında müzisyen ve orkestrayı konuk etmiş, 350'nin üstünde genç yeteneğe, ustalık kursları sertifikası verilmişti. Son iki yıldır festival kapsamında düzenlenen Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması ise genç piyanistler için hem bir teşvik hem de kariyerlerinde önemli bir nokta oldu. Festival, tüm bu süreç içersinde ortalama iki aya yayılan etkinlik süresiyle dünyanın önemli klasik müzik festivalleri arasında yerini aldı.

Koyunbaba Antik Taş Ocağında düzenlenen 10. Yıl Özel Konserinde, Piyanist Gülsin Onay, klasik müzikseverlere unutulmaz bir gece daha yaşattı. Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, bu özel gecede Haydn, Mendelssohn-Bartholdy, Saygun, Chopin ve Schubert'in eserlerinden derlediği repertuvarı seslendirdi. Klasik müzik tutkunlarının, özellikle de Gülsin Onay hayranlarının büyük bir ilgiyle beklediği özel konserde ilk olarak Joseph Haydn'dan "Andante con variazioni, f minor, no.6" adlı esere yer veren dünyacı ünlü piyanistimiz Onay, programa Felix Mendelssohn-Barthholdy'den "Variations Sérieuses op.54"; Ahmed Adnan Saygun'dan "2 Preludes in Aksak Rhythm, op.45 nos.4 and 12" ve Frédéric Chopin'den "Ballade no.3 in A flat Major, op.47" adlı eserlerle devam etti. Programın ikinci yarısında Onay, Franz Schubert'in "Sonata in c minor op. posth. D958" başlıklı eserinin, Allegro, Adagio, Menuetto: Allegro, Allegro bölümlerine yer verdi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşlük Festivali 10. Yaşını Gülsin Onay ile Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement