Güney Kore Büyükelçisinden, Bursa Valisi Harput'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Güney Kore Büyükelçisinden, Bursa Valisi Harput'a Ziyaret

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

27.11.2012 15:00

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Büyükelçi Lee, ziyarette yaptığı açıklamada, iki ülke arasında özel bir ilişki olduğunu vurguladı.

Kore gazilerinin fedakarlıkları sayesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam bir zemine dayandığını bildiren Lee, Kore Hükümeti için Kore gazilerinin çok önemli olduğunu belirterek, "Onlara çok minnettarız" dedi.

Güney Kore'nin iki büyük firmasının Bursa'da olduğunu söyleyen Lee, "Bugüne kadar firmalarımıza sağladığınız kolaylıklar için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yatırımlarımız artarak devam edecek. Sizlerin daha çok desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Vali Harput ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kore gazilerine verdikleri değerden dolayı büyükelçiye teşekkür etti.

Bursa'daki Kore gazileri ile ilgili çalışma yaptıklarını, onların Kore anılarını derleyerek Türkçe ve Korece olmak üzere ölümsüzleştirmek istediklerini belirten Harput, 2013 yılında da Kore gazilerinden bir grubu, 60 sene sonra bu ülkeye götürüp, orayı ziyaret etmelerini sağlamayı düşündüklerini kaydetti.

Harput, "Bursa ile Güney Kore'nin 3. büyük şehri olan Gyeongsangbuk-Do arasında başta eğitim, bilim ve ekonomi olmak üzere birçok alanda iş birliği yapılması kararı aldık. Gyeongsangbuk-Do şehir merkezinde 2013 yılında Osmanlı Şadırvanı yapacağız. Kozahan'daki şadırvan projesini orada hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Vali Harput, daha sonra büyükelçi Lee'ye İznik Çinisi hediye etti.

Muhabir: Semih Kır/ Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Kore Büyükelçisinden, Bursa Valisi Harput'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement