Haber Yazma Teknikleri ve Medya İlişkileri Eğitimi' Verildi - Son Dakika
Yerel

Haber Yazma Teknikleri ve Medya İlişkileri Eğitimi' Verildi

Haber Yazma Teknikleri ve Medya İlişkileri Eğitimi\' Verildi

Sosyal Güvenlik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nce il müdürlüklerindeki medya temsilcilerine ’Haber yazma teknikleri, haber fotoğrafçılığı ve medya ilişkileri eğitimi’ verildi.

07.02.2015 17:35

Sosyal Güvenlik Kurumu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce il müdürlüklerindeki medya temsilcilerine 'Haber yazma teknikleri, haber fotoğrafçılığı ve medya ilişkileri eğitimi' verildi.

Mardin'de bir otelde düzenlenen 3 günlük eğitim programında 81 ilin SGK İl Müdürlüğü temsilcilerine haber yazma ve fotoğrafçılık eğitimi verildi. Eğitim programının sonunda konuşan SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Mehtap Altınok, SGK Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği olarak 81 ildeki il müdürlüklerinde bulunan basın sorumlularına eğitim programı düzenledikleri söyledi. Bu kapsamda haber yazma ve fotoğrafçılık eğitimi verdiklerini aktaran Altınok, eğitimleri Yeni Şafak gazetesi muhabiri Nil Gülsüm Gül, Kanal D haber spikeri Serdar Cebe gibi alanında uzman gazetecilerin verdiğini söyledi.

Mardin'in farklı etnik yapıların bir arada barındığı, bir hoşgörü kenti olduğunu kaydeden Altınok, bunun için 3 günlük eğitim programını Mardin'de yapmak istediklerini kaydetti. Altınok, "SGK sosyal medya konusunda eksik. O eksikliği hemen fark ettik. Bundan sonraki süreçte sosyal medya konusunda daha önemli adımlar atacağız. Vatandaşa direk hitap eden bir kurumuz. Sosyal medyada da olması çok önemli. Önümüzdeki dönemde gümbür gümbür geliyoruz" dedi.

Yeni Şafak gazetesi muhabiri Nil Gülsüm Gül ise Mardin'in çok kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu, burada olmaktan mutlu olduğunu söyledi. Gül, "Çözüm sürecinin çeşitli eylemler, çeşitli spekülatif haberler veya provokasyonlar ile sekteye uğraması temennisi devam ederken bölge halkında gördüğümüz şey umut, sevinç. Yıllardır devam eden bir problemin artık ortadan kalkacağına dair bir inanç var. Biz bu havayı Mardin'de de gözlemliyoruz. Bölge halkı daha çok sahipleniyor. Çok sevdikleri bir varlığa ya da bir bebeğe özen gösterir gibi bakıyor. Benim gördüğüm insanlar çözüm sürecine titrediği, süreç devam etsin temennisidir. Bölge halkı, provokasyonlar ya da çeşitli kışkırtma girişimleri olmasına rağmen bölge halkı sağduyulu ve bu sürecin esas hamisi olduğunu ortaya koyuyor. Bu son derece anlamlıdır" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Müdürü Adnan Günbegi ise program Mardin'de yapıldığı için kurum temsilcilerine teşekkür etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haber Yazma Teknikleri ve Medya İlişkileri Eğitimi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement